2a Mostra de Teatre Escolar a El Progrés sobre les revolucions pacífiques

Categories General

Del 5 al 14 de juny, El Progrés acollirà la 2a Mostra de Teatre Escolar, impulsada per l’Aula de Teatre i la Regidoria d’Ensenyament. Set centres educatius de la nostra població representaran diverses obres teatrals, creades per ells mateixos, sota el lema ‘People power ‘, focalitzades en la temàtica de les revolucions pacífiques que han canviat el món.

L’alumnat de les escoles José Echegaray, Els Convents, El Pontarró, Juan Ramón Jiménez, Vicente Aleixandre, Lola Anglada i Mercè Rodoreda “presentaran les peces per compartir amb tothom les seves idees, la seva visió sobre les revolucions pacífiques. Mostraran la seva creativitat, perquè són obres d’elaboració pròpia”, ha explicat Alícia Zamora, tècnica auxiliar de Cultura. Entre d’altres, algunes de les manifestacions a les quals es farà referència són la Marxa de la Sal de Gandhi, la Revolució Cantada d’Estònia o la caiguda del Mur de Berlín.

Alícia Zamora, tècnica auxiliar de Cultura

Els objectius d’aquest taller són “promocionar l’activitat i espais de trobada entre els centres escolars, per compartir experiències que impliquen als organismes educatius; mostrar a la comunitat el treball fet a les escoles en l’àmbit de les arts escèniques, i donar a conèixer i posar en valor les produccions teatrals escolars que formen part de la programació cultural de Martorell”, ha remarcat Zamora.

Alícia Zamora, tècnica auxiliar de Cultura

El projecte engloba les interpretacions dels alumnes dels diferents centres educatius que actuaran per separat “per explicar-nos, des de la part més audiovisual i amb jocs, cadascuna d’aquestes marxes pacífiques tan característiques. El que es veurà a dalt de l’escenari és el resultat de tot el treball realitzat a l’aula des del setembre fins ara”, ha explicat Pere Borrell, coordinador pedagògic de l’Aula de Teatre de Martorell.

Pere Borrell, coordinador pedagògic de l’Aula de Teatre de Martorell

El 14 de juny finalitzaran les actuacions d’aquesta 2a Mostra de Teatre Escolar, però l’Aula de Teatre continuarà preparant més projectes. Per a més informació sobre com formar-hi part, podeu trucar al telèfon 93 775 581, al mòbil 627 746 673 o enviar un correu electrònic a auladeteatredemartorell@gmail.com .

Font: 2a Mostra de Teatre Escolar a El Progrés sobre les revolucions pacífiques