Victòria aclaparadora de Xavier Fonollosa, que amplia majoria absoluta a 16 regidors

Categories General

Xavier Fonollosa tornarà a ser l’alcalde de Martorell després que Junts per Martorell hagi ampliat la seva majoria absoluta arribant a la inèdita xifra de 16 regidors dels 21 possibles. Les eleccions municipals deixen a Movem com a segona força mantenint 2 regidors, mentre que el PSC i ERC en perden la meitat, quedant en 2 i 1, respectivament. Vox, PP i C’s es queden fora en una cita electoral on la participació s’ha situat en el 57%, sis punts i mig per sota d’ara fa quatre anys.

Fonollosa ha obtingut una victòria aclaparadora. La seva formació, Junts per Martorell, ha assolit la inèdita xifra de 7.023 vots (1.065 més que ara fa quatre anys) i un percentatge del 64,75%. Aquests números li atorguen 16 regidors, 4 més que ara fa quatre anys, una quantitat mai abans assolida en les onze anteriors cites electorals municipals des de l’inici de la democràcia -el topall es trobava fins ara en 12, per al seu partit-.

“Sento incredulitat per la immensa majoria que hem obtingut. El premi ha estat molt més gran del que ens pensàvem. Sento una enorme gratitud per la confiança majoritària dipositada en nosaltres per part amb tots els ciutadans i ciutadanes de Martorell”, ha dit un eufòric Fonollosa a la seu de Junts per Martorell, plena a vessar.

Xavier Fonollosa (Junts per Martorell)

Fonollosa ha dit que “estarem a l’alçada amb feina i resultats per a que Martorell segueixi avançant i sent l’enveja dels pobles de la comarca”, i que “governem per i per a Martorell i serem generosos amb la resta de formacions”.

Movem Martorell desbanca el PSC com a segona força. La confluència d’esquerres manté els 2 regidors que tenia fins ara gràcies als 1.307 sufragis obtinguts (12,05%), 124 més que en les últimes eleccions. Precisament al creixement en vots s’ha referit la seva portaveu, Laura Ruiz: “Per nosaltres és una senyal que, quatre anys després, hi ha una confiança en el nostre projecte com a alternativa” i ha valorat que “hem fet una bona campanya, amb un equip de gent que ha fet molt de carrer i que ha preguntat molt”.

Laura Ruiz (Movem Martorell)

Pel que fa al PSC, perd 2 dels 4 regidors que tenia. La formació encapçalada aquest cop per Javier González s’ha quedat amb 1.011 vots i un 9,32% (846 menys que el 2019 i baixant 6,4 punts percentuals). “Aquest resultat no ens farà defugir del nostre compromís d’un Martorell diferent. Continuarem fent força per a que el socialisme arreli”, ha dit González. El nou portaveu ha reconegut que “acabem d’aterrar després de patir una pèrdua de lideratge i necessitem un temps per a que les persones coneguin el nostre projecte polític, més social. Hem de fer molta feina al carrer”.

Javier González (PSC)

ERC, de la seva banda, es queda amb un regidor dels dos que fins ara tenia. La formació republicana ha obtingut 635 vots i un 5,85% del total -per 1.084 i el 9,16% de la darrera cita electoral-. El cap de llista, Soulimane Messaoudi, ha dit que “hem treballat quatre anys i hem fet molt bona campanya amb els recursos econòmics i humans que teníem, però els veïns i veïnes han donat un suport absolut al partit guanyador”.

Soulimane Messaoudi (ERC)

Ni VOX, ni PP ni C’s tindran representació a l’Ajuntament de Martorell en la legislatura 2023-27. C’s ha patit una davallada estrepitosa que l’ha portat a perdre 727 vots dels 828 de la cita anterior i passar del 6,99% al 0,93%. Juan José Pérez ha parlat d’una “nit trista, perquè no hem aconseguit convèncer ni explicar les coses que hem fet aquests quatre anys” i ha dit que, malgrat el resultat, “la nostra tasca ha sigut molt bona per a tota la gent de Martorell. Hem sabut parlar amb tothom”.

Juan José Pérez (C’s)

Han passat per davant de Ciutadans una VOX que ha sumat 424 suports (3,9%), lluny del 5% necessari per obtenir representació. “Sabíem que era difícil entrar i que estaríem entre obtenir zero o un regidors, i ens ha sortit zero. Crec que en les eleccions locals es vota molt a la persona”, ha dit el portaveu Rafael González.

Rafael González (VOX)

Finalment, el PP ha obtingut 217 vots, un 2% (305 i 2,58% el 2019), i queda per segon cop consecutiu sense representació municipal.

La participació a Martorell s’ha situat en el 56,95%, més de sis punts per sota de la darrera ocasió: 63,43%. Hi ha hagut 128 vots en blanc (1,18%) i 89 de nuls (0,81%).

Font: Victòria aclaparadora de Xavier Fonollosa, que amplia majoria absoluta a 16 regidors