Acapte de sang a Martorell aquest cap de setmana, amb reserva prèvia en línia

Categories General

El Banc de Sang i Teixits serà al Centre Cultural els dies 1, 2 i 3 de maig per fer una nova campanya d’acapte de sang. Aquest cop serà imprescindible concertar abans la visita al web donarsang.gencat.cat . A l’extracció es prendran totes les precaucions sanitàries i es descartarà qui hagi passat el coronavirus recentment o hi hagi estat en contacte proper.

El Banc de Sang i Teixits tornarà a Martorell el proper divendres, de 09.30 a 14.30h, el dissabte, de 09.30 a 14.30h i de 17.00 a 20.30h, i el diumenge, de 09.30 a 14.30h. Des de l’àrea de Comunicació del Banc de Sang, Manel Gastó explica que “serà una campanya molt similar a les habituals, però demanem als donants que prèviament s’apuntin al web per dir quin dia i hora els va millor venir”.

Atorgada la visita, el donant, en arribar al Centre Cultural, “haurà de rentar-se les mans i se li proporcionarà una mascareta per tota l’estona”. També rebrà un bolígraf d’un sol ús per tal d’omplir el formulari d’inscripció –també ho pot fer abans des de casa, clicant en aquest enllaç-. El personal també anirà equipat amb mascaretes i guants.

Manel Gastó, membre de l’àrea de comunicació del Banc de Sang i Teixits

Tot i que “el coronavirus no es transmet, en principi, a través d’una transmissió sanguínia, les persones que sospitin haver-lo passat cal que s’estiguin almenys un mes sense donar sang. Igual que si han estat en contacte amb alguna persona amb la malaltia”, diu Gastó. La resta de requisits són “tenir més de 18 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut”.

Manel Gastó, membre de l’àrea de comunicació del Banc de Sang i Teixits

Quan el donant de sang s’apunti al web, rebrà un correu electrònic “que serà útil per ensenyar a la Policia Local o als Mossos d’Esquadra si el demanen, com a justificatiu i supòsit per poder sortir de casa en aquests moments”.

Manel Gastó, membre de l’àrea de comunicació del Banc de Sang i Teixits

Des del Banc de Sang es recalca la importància de campanyes com la de Martorell “en un moment en el qual, a causa de l’epidèmia, no podem anar a grans empreses o universitats”, i en que cada dia a Catalunya “hi ha entre 800 i 1.000 persones que necessitaran sang a causa d’accidents, un tractament de càncer o un part que es complica”.

Manel Gastó, membre de l’àrea de comunicació del Banc de Sang i Teixits

Gastó anima la gent de Martorell a donar sang en aquesta campanya especial de l’1 al 3 de maig, entrant i inscrivint-se abans a donarsang.gencat.cat .

Font: Acapte de sang a Martorell aquest cap de setmana, amb reserva prèvia en línia