El mercat no sedentari de Buenos Aires tornarà a obrir aquest dissabte

Categories General

El proper dissabte 2 de maig, tindrà lloc la reobertura del mercat no sedentari de Buenos Aires, exclusivament amb parades de producte fresc. La Regidoria de Comerç ha pres la decisió davant la prudència dels martorellencs en les seves sortides i per reactivar econòmicament la pagesia. De moment, el mercat no sedentari de La Vila dels dimecres, interromput des del 25 de març, romandrà tancat.

L’esplanada de l’avinguda de Fèlix Duran i Cañameras tornarà a acollir parades de fruites, verdures i altres productes alimentaris. La cita s’havia interromput els tres darrers dissabtes , des del 4 d’abril-,“per raons de seguretat i per prevenir de qualsevol risc en moments de confinament total”, explica la regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Rosa Cadenas. Dissabte tornarà a obrir “perquè veiem que la gent està sent prudent i que les sortides fora de casa són només per assumptes necessaris”. A més, “els pagesos han de poder realitzar la seva activitat i començar a vendre al mercat”.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç i Promoció Econòmica

L’horari del mercat de Buenos Aires serà, de 08.00 a 14.00h, com ja succeïa darrerament. Cadenas demana als clients “màxima precaució, que vinguin amb guants i mascaretes, i que no toquin la fruita o la verdura. Que cadascú esperi el seu torn i a ser servit pels paradistes, als que també demanem les mesures de protecció per no córrer cap risc”.

La Regidoria de Comerç està treballant en els protocols de seguretat, que inclouran marcar i senyalitzar l’espai perquè les parades s’ubiquin a la distància fixada, i atendre els paradistes i clients per resoldre dubtes i informar-los sobre la normativa.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç i Promoció Econòmica

302  afectats per coronavirus

L’alcalde Xavier Fonollosa apunta que “la desescalada és una notícia positiva, perquè vol dir que fins ara ho hem fet raonablement bé. Però el risc de rebrot és real i hem de ser conscients que encara estem en epidèmia de coronavirus. Als centres sanitaris, al CAP i a les residències, el personal segueix molt exposat al contagi i deixant-se la pell cada dia. Per respecte i estima cap a ells, hem d’actuar amb responsabilitat i serenitat”.

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 68 infectats per coronavirus, dels quals 61 són personal sanitari i set són pacients ingressats amb positiu (nou dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 13 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 72 positius, 13 a l’Hotel Salut i 149 veïns de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 302 persones infectades de coronavirus de les quals 175 són de Martorell.

Avui, però, no hem de lamentar cap defunció als hospitals, ni a les residències, ni als domicilis. I s’han donat d’alta vuit persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut que ja han superat la malaltia.

Font: El mercat no sedentari de Buenos Aires tornarà a obrir aquest dissabte