ADIF adjudica la renovació de topalls a l’estació de RENFE de Martorell

Categories General

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) ha adjudicat la renovació dels topalls a quatre estacions de la xarxa de Rodalies de Barcelona amb un pressupost de 491.972,2 euros (IVA inclòs). El contracte s’ha adjudicat a l’empresa Llalco Fluïu Technology, amb un termini d’execució estimat de quatre mesos, i contempla la col·locació de topalls hidràulics a les estacions de Martorell, Granollers, Sant Celoni i Manresa.

Aquestes actuacions s’emmarquen en els projectes per a renovar i millorar les prestacions dels topalls, elements que en cas d’impacte d’un tren permeten que s’absorbeixi l’energia cinètica necessària per a assegurar una desacceleració de confort que no causi danys ni als viatgers ni a la via. Per a això, ADIF està duent a terme diferents actuacions de millora en les vies de l’àmbit de Rodalies amb una major rotació de trens.

A través d’aquests plans d’implantació de topalls hidràulics, es pretén adaptar el sistema existent d’absorció a l’actual normativa. A més, el contracte contribueix a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible ODS 9 (Infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat).

Font: ADIF adjudica la renovació de topalls a l’estació de RENFE de Martorell