Adif reobre al trànsit ferroviari el túnel de Castellbisbal

Categories General

El gestor ferroviari Adif va reobrir dissabte al trànsit de viatgers i mercaderies el túnel de Castellbisbal (868 metres de longitud), un cop finalitzada una nova fase de les actuacions per a l’adaptació a l’amplada estàndard. Avança, així, en el tram Castellbisbal-Martorell, conegut com La Porta a Europa, un dels nodes ferroviaris més complexos de la xarxa, clau en el desenvolupament del Corredor Mediterrani a Catalunya.

Durant les obres, s’han desmuntat totes les instal·lacions existents, vies i catenàries, s’ha sanejat l’interior, de 16.000 metres quadrats, s’han excavat 24.150 metres cúbics i s’han fet créixer les parets laterals.

Adif indica que aquestes actuacions, a més de permetre la connexió amb la frontera, reforçaran també la fiabilitat de les instal·lacions. El gestor treballa ara en la següent fase d’obres en aquest tram del nus, que comprèn l’ampliació en 29 metres d’una de les obertures del viaducte ferroviari sobre el riu Llobregat, a la sortida de l’estació de Martorell, que permetrà la circulació en triple via tant a l’interior del túnel de Castellbisbal com al ramal de Costablanca.

Fins que aquesta actuació no es completi, a la primavera, se circularà per una de les dues vies per l’interior del túnel, així com en el trajecte entre Castellbisbal i Martorell.

The post Adif reobre al trànsit ferroviari el túnel de Castellbisbal appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Adif reobre al trànsit ferroviari el túnel de Castellbisbal