Ajuntament i ciutadania condemnen l’atac a Ucraïna i se solidaritzen amb els damnificats

Categories General

La plaça de la vila ha acollit aquest vespre una concentració convocada per l’Ajuntament de Martorell de condemna a l’atac militar injustificat a Ucraïna. Un centenar de persones s’han apropa per donar suport a la crida. La regidora de Cooperació, Belén Leiva, acompanyada de l’alcalde Fonollosa i de regidors de les cinc forces polítiques representades al consistori, ha llegit un manifest que rebutja la violència davant l’atac militar del govern rús, dona suport a la societat ucraïnesa i defensa els valors de la pau.

L’Ajuntament de Martorell se suma així a la declaració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i altres entitats municipalistes -el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya en defensa de la pau-.

El document considera que els atacs militars iniciats el 24 de febrer i que ja han provocat víctimes civils i militars constitueixen “crims de guerra”. Afirma que és una situació “sense precedents en territori europeu”, que comportarà conseqüències humanitàries, econòmiques, polítiques i ambientals sobre Ucraïna, Europa i a escala mundial” i que “posa fi a anys d’esforços per trobar una solució pacífica al conflicte al Donbas”.

“Condemnem tot tipus de violència i exigim la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau. Per això, exigim a la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, que prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès”.

El text apel·la “al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme, i preservar així la vida i els drets humans de tota la ciutadania”. La societat catalana i el municipalisme català condemna qualsevol tipus de conflicte, es mostra compromès amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes per la via de la diplomàcia.

Lectura del manifest a càrrec de la regidora Belén Leiva

Fonollosa: “properament anunciarem una recollida de medicaments i aliments”

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha anunciat que “des de l’Ajuntament estem treballant ja amb la comunitat ucraïnesa de Catalunya per fer una recollida de medicaments, aliments i productes de primera necessitat per enviar-los a Ucraïna, a través del Fons de Cooperació. Properament anunciarem com es podran fer aquestes ajudes”. El consistori també preveu posar-se en contacte “amb martorellencs d’origen ucrainès per ajudar-los a ells i a les seves famílies en tot el que els faci falta”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Aquest suport va en la línia del manifest, que se solidaritza “amb el poble ucraïnès davant d’aquest atac”, mostra el seu suport “a la comunitat ucraïnesa dels nostres pobles i ciutats” i conclou que “la guerra mai és la solució als conflictes. El diàleg regeix dia a dia la nostra forma de solucionar els conflictes i la construcció de la pau”.

 

Font: Ajuntament i ciutadania condemnen l’atac a Ucraïna i se solidaritzen amb els damnificats