S’eliminen les quarantenes dels contactes estrets a partir de dissabte

Categories General

A partir de dissabte, 5 de març, s’eliminen les quarantenes per als contactes estrets de positius de COVID, sigui quin sigui el seu estat de vacunació, inclòs els no vacunats. Així ho ha decidit la Comissió de Salut Pública en la reunió d’aquest dimarts.

La comissió recomana extremar les mesures preventives en el cas de les persones més vulnerables. Una recomanació que també estén a tots els contactes: demana que redueixin les interaccions socials durant els deu dies posteriors al contacte i s’insisteix en l’ús de la mascareta i la correcta higiene de mans.

Actualment, a Catalunya, només han d’aïllar-se obligatòriament els contactes estrets no vacunats. A les escoles ja es van eliminar les quarantenes a la majoria de casos, un cop superat el pic de la sisena onada.

El Departament de Salut, però, ja ho vol proposar a la reunió del Consell Interterritorial d’aquest dimecres que es deixi de fer servir la mascareta a dins de les escoles. La voluntat és que es comenci progressivament per aquest àmbit i que, al cap de tres setmanes o un mes, s’estengui per a tots els espais interiors i tota la població.

Dades coronavirus a Martorell

Avui hi ha una persona de fora del poble i una de Martorell positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha tres persones de fora i una de Martorell ingressades amb positiu de coronavirus. I tenim 108 veïns i veïnes confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell avui puja lleugerament a 0,78 i el risc de contagi segueix molt alt. La R, la taxa de reproducció del virus, continua per sota de l’1, i els contagis continuen disminuint. Avui no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

Font: S’eliminen les quarantenes dels contactes estrets a partir de dissabte