Ajuntament i Patronat de la Cavalcada reforcen l’activitat amb un nou conveni per quatre anys

Categories General

L’Ajuntament de Martorell i el Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell han signat un nou conveni de col·laboració per reforçar les activitats al voltant d’aquesta celebració nadalenca. Un document que tindrà vigència per als propers quatre anys. La signatura s’ha formalitzat aquest migdia a la Casa de la Vila, i l’han encapçalada l’alcalde Xavier Fonollosa i el president del Patronat de la Cavalcada, Xavier Vila.

El nou conveni entre ambdós s’extén fins al gener de 2026 i suposa un increment de la dotació econòmica que rep el Patronat per a dur a terme les activitats habituals de l’arribada del Patge Viu Viu -a les portes del Nadal- i de la Cavalcada de Reis -cada 5 de gener-. A més, el Patronat es compromet a renovar cada any una plataforma i una carrossa.

Fonollosa ha dit que “el nou conveni mostra el nostre compromís amb aquesta entitat tan important i que funciona tan bé per a que tinguin totes les facilitats. Són persones que treballen tot l’any per a que la nit de Reis surti fantàstica i puguem rebre Ses Magestats els Reis d’Orient com es mereixen a casa nostra”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’encariment progressiu dels materials i serveis, el canvi d’hàbits de la població i la necessitat de renovar el parc de plataformes de les carrosses per raons de seguretat havien generat una dràstica reducció dels ingressos i fons propis de l’entitat.

Amb el nou conveni, Xavier Vila reconeix que “per a nosaltres és una estabilitat econòmica molt important. En els darrers anys ja s’havia anat incrementant una mica la partida, però ara ens servirà per a planificar d’una manera més tranquila totes les despeses d’organitzar una Cavalcada, que la realitat del moment ha anat incrementant”.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell

Cada any el Patronat es compromet de justificar la despesa que suposa la substitució d’una plataforma vella per una de nova, i a presentar-ne una memòria explicativa. Vila explica que la nova plataforma implicarà que cada any es crei una nova carrossa, com ja ha anat passant en les dues darreres edicions amb la del Rei Melcior i la del Vaixell del Tresor d’enguany”.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell

L’alcalde Fonollosa destaca que l’Ajuntament ha fet i fa costat a l’entitat, i ha posat com a exemple el fet de traslladar el seu magatzem a la Nau3 de Ca n’Oliveres el juliol de 2019 , “un local molt adequat per la seva tasca, que és al mateix nucli urbà i on poden fabricar i arreglar les carroses i els vestits tot l’any”. L’alcalde ha recordat que el nou conveni suposa “un increment important de la dotació econòmica” i que “garanteix la continuïtat d’una entitat tan important com aquesta”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A la signatura també hi han assistit el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Andreu González, i els membres de junta de l’entitat Frederic Cardús, Francesc Arroyo i Josep Gaset.

Font: Ajuntament i Patronat de la Cavalcada reforcen l’activitat amb un nou conveni per quatre anys