Albert Fernández: “Fem una aposta per la indústria 4.0, basada en la revolució i la innovació tecnoecològica”

Categories General

El Pla de l’Activitat Econòmica del Baix Llobregat Nord, aprovat per la Generalitat i presentat aquest octubre a Martorell , defineix el sostre edificable de tres sectors industrials a Martorell, Abrera i Sant Esteve Sesrovires. L’administració catalana preveu desplegar-lo en els propers vuit anys per posar-lo a disposició de la indústria del territori. El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, assegura que el Pla permetrà al nostre municipi fer una aposta per la industria 4.0, basada en la revolució i la innovació tecnoecològica, així com enfortir i fer més competitiu el teixit productiu actual.

Aquest mes s’ha presentat a Martorell el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’Activitat Econòmica del Baix Llobregat Nord. Quina importància té per Martorell?

El PDU aprovat recentment és fruit de molts anys de treball previ, respon a les necessitats actuals, però també permetrà preparar-nos per a les noves oportunitats que puguin aparèixer en un futur, per garantir que el Baix Llobregat Nord continuï sent un ecosistema generador d’activitat econòmica. En ell s’han previst desenvolupar en tres sectors, que permetran executar-lo en diferents etapes i atendre a necessitats diferenciades: Sector Cinturó Oest, Sector Can Cases i Sector Xàmenes.

Quin tipus d’indústria acolliran aquests sectors?

En tots els casos, es preveuen sòls per acollir activitat econòmica logística, industrial i terciari.

Un cop enllestit, en quina posició se situarà Martorell des del punt de vista de generació de riquesa econòmica?

Aquestes actuacions permetran desenvolupar l’estratègia municipal de l’aposta per la industria 4.0, basada en la revolució tecnoecològica que ha de portar més capacitats de digitalització i innovació tecnològica a les indústries però també ha d’incorporar elements com la mobilitat sostenible o la transició energètica.

El desenvolupament urbanístic previst farà possible la instal·lació de noves activitats productives que enforteixin el teixit productiu actual i que alhora el diversifiquin, fent-lo més competitiu, resilent i amb capacitat per adaptar-se als reptes del futur. Volem enfortir el nostre territori, per generar llocs de treball i riquesa econòmica que desprès ha de revertir en serveis per als nostres veïns i veïnes.

A finals de juliol, van començar les obres del nou barri de La Sínia. En quina fase es troben?

Efectivament, el nou barri de La Sínia és un projecte en el qual hem treballat molt i en el que estem molt il·lusionats, perquè fa més de 20 anys que a Martorell no es crea un nou barri. Realment és una actuació molt necessària per donar resposta a l’alta demanda d’habitatge, i està tenint molt bona acollida.

Pel que fa els pisos de protecció oficial que s’hi construiran, què podem dir als sol·licitants? Quan podran optar-ne?

L’Ajuntament te previst desenvolupar 330 habitatges de protecció oficial, que inicialment s’executaran en tres fases. Tenim tot preparat per iniciar el procés tant aviat com sigui possible, però estem a l’espera de la publicació per part de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya d’uns canvis normatius que afecten aquesta tipologia d’habitatges. Segons ens han comunicat des de la Generalitat, abans de finals d’any aquest tràmit estarà resolt, amb el que podrem iniciar el procediment d’adjudicació i construcció dels primers 100 pisos.

Encara es poden presentar sol·licituds?

El registre de sol·licitants i el tràmit d’adjudicació dels habitatges de protecció oficial està regulat per un Reglament, i es preveuen unes concisions concretes i objectives d’accés. Tota la informació està disponible al web de l’ajuntament, i els interessats també es poden adreçar a l’oficina local d’habitatge (OLH). El registre de sol·licitants està sempre obert, i en el moment d’adjudicació de cada fase s’obrirà el procediment específic per a aquella promoció concreta.

Des de l’Ajuntament s’informarà a la ciutadania en general, i als inscrits al registre de sol·licitants, en particular, de les condicions i terminis per a presentar-se a les diferents promocions que es vagin executant.

Coincidint amb la cloenda de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2020, que es va celebrar del 16 al 22 de setembre, l’Ajuntament va presentar tres nous punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i el nou furgó endollable de la Brigada Municipal. Hi ha intenció de reconvertir la flota municipal en vehicles més sostenibles? Quin compromís municipal hi ha en aquest sentit?

La modernització de la flota municipal fa anys que es va realitzant paulatinament. La reducció de les emissions de CO2 és un dels nostres compromisos per a la mitigació del canvi climàtic, i per això estem apostant fermament per a realitzar politiques públiques que fomentin una mobilitat més sostenible i la transició cap al vehicle elèctric.

Ajuntament de Martorell · Albert Fernández, regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge

Font: Albert Fernández: “Fem una aposta per la indústria 4.0, basada en la revolució i la innovació tecnoecològica”