Andreu Domènech engega un nou projecte musical amb Drop Collective

Categories General

El saxofonista martorellenc Andreu Domènech ha estrenat My Daylight , la nova proposta que presenta el col·lectiu musical Drop Collective i del qual en forma part com a saxo baríton, coordinador i mànager. El nou senzill és el primer tema original de la banda i durant el mes de setembre se n’ha gravat el videoclip per arrodonir l’estrena.

Quatre anys més tard d’engegar amb Drop Collective, la formació que Domènech coordina ha fet un pas endavant i s’ha animat a crear temes propis i a girar amb ells. L’inici, al 2016, va arribar després que els integrants, companys d’estudis al Conservatori del Liceu, es decidissin a unir-se al voltant de la música jazz i fusionar-la amb la música jamaicana. D’aquesta barreja va néixer Drop Collective, que arranja temes per portar-los al jazz sense perdre de vista els trets d’identitat de la música que es fa a Jamaica. El saxofonista martorellenc exposa com van ser els inicis de la banda: “vam decidir consolidar-nos com a banda i llençar el primer disc”.

Andreu Domènech, saxofonista

D’aquesta manera va sortir a la llum Stormin’ (La Panchita Records) el 2018, i del qual se’n va fer el final de gira el passat mes de febrer a la sala Jamboree de Barcelona. I sense temps per pair el primer disc, Drop Collective s’ha endinsat en la difusió de My Daylight , que, a més, comptarà amb una gira pròpia. La Fira de la Mediterrània, de Manresa, ha estat l’escenari escollit per presentar-lo. Domènech explica el fil conductor del videoclip i com han decidit encarar-lo.

Andreu Domènech, saxofonista

El músic martorellenc avança el calendari que tenen previst, i que passa per començar la segona etapa com a grup, després de presentar el seu nou senzill. Drop Collective ha gaudit de les beques que ha atorgat Les Cases de la Música.

Font: Andreu Domènech engega un nou projecte musical amb Drop Collective