Alumnes de l’Escola Juan Ramon Jiménez coordinen una nova capta de sang

Categories General

Els alumnes de 5è de Primària de l’Escola Juan Ramón Jiménez participen, per vuitè consecutiu, del programa ‘Aprèn, participa i dona’ del Banc de Sang i Teixits . El projecte educatiu involucra infants i joves en la difusió de la necessitat de fer-se donant. Dijous, 27 de gener, el gimnàs del centre acollirà una capta, de 9.00 a 13.00h i de 15.30 a 19.00h.

Personal del Banc de Sang i Teixits va presentar el projecte a l’alumnat, el passat mes de gener, i el va formar sobre qüestions científico-mèdiques de la sang i la donació, valors i promoció de la salut en el seu entorn més proper. Així, els estudiants van aprendre els requisits per donar sang: tenir bona salut, més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i no estar embarassada.

En una segona fase, van crear cartells amb el logotip i el lema de la campanya, que enguany és ‘En qüestió de donació tu ets el protagonista en acció’. També van contactar amb els mitjans de comunicació locals per difondre la campanya, van redactar cartes per conscienciar el seus familiars, van preparar les enquestes per als donants i dissenyar els obsequis d’agraïment. La darrera part del programa la dedicaran a avaluar els resultats de l’activitat conjuntament amb l’equip educatiu.

El projecte en l’àmbit escolar del Banc de Sant i Teixits serveix per sensibilitzar els alumnes de la importància de fer-se donants quan siguin majors d’edat, ja que és un gest solidari que salva vides i una única donació pot beneficiar a tres persones diferents.

Font: Alumnes de l’Escola Juan Ramon Jiménez coordinen una nova capta de sang