Una cinquantena de martorellencs a la tercera ruta del ‘Passejades per a la gent gran’

Categories General

Prop d’una cinquantena de martorelencs va participar ahir de la tercera marxa nòrdica ‘Passejades per a la gent gran’, un cicle impulsat per la Diputació de Barcelona al qual Martorell hi està adherit. En aquesta ocasió, la caminada va tenir lloc a l’Hospitalet de Llobregat i va ser la més nombrosa de les darreres edicions.

Els participants van fer una ruta totalment plana de 7,8 km que va permetre descobrir el tram del riu Llobregat que pertany a l’Hospitalet, uns dels darrers racons que no ha estat edificat, tot i que molt transformat. Un indret que havia quedat d’esquena a la ciutat a causa de la degradació i la contaminació, però ha estat recuperat i ha esdevingut un pulmó verd, i un lloc d’esbarjo on practicar tota mena d’esports.

La primera part del recorregut es va iniciar a la passarel·la per a vianants que dona accés al riu Llobregat des del municipi de Cornellà, i discorre per la riba esquerra. La segona part, va transitar pels corredors verds dels barris de Bellvitge i Centre de l’Hospitalet. Són punts del recorregut d’interès històric i artístic: l’Església de Santa Maria de Bellvitge o el carrer Xipreret, un dels carrers més emblemàtics de la ciutat. La presència de la Torre Blanca del segle XI fa que es fundés el petit hospital de camí que donaria nom a la ciutat. Indrets d’interès per als visitants també van ser la Talaia, Ca n’Oliver, Casa dels finestrals gòtics, Casa Espanya, Ca la Vidala i Can Sumarro.

El cicle ‘Passejades per a la gent gran’ ofereixen la possibilitat de conèixer diferents entorns geogràfics de la demarcació i viure la natura d’una forma totalment adaptada a les seves possibilitats. Afavorir les relacions interpersonals i de grup; motivar l’aprenentatge i l’intercanvi de coneixements en relació amb el món natural; complementar l’acció que, majoritàriament, es du a terme amb els diferents grups municipals d’activitat física adreçats a la gent gran.

Els pobles participants al cicle són considerats com a grups de continuïtat i desenvolupen intercanvis entre els respectius grups municipals. Martorell forma grup, enguany, amb Gironella, l’Hospitalet i Granollers.

La primera caminada del cicle va tenir lloc el passat mes de novembre a Martorell. La segons es va fer al gener a Granollers, la tercera es va fer ahir a l’Hospitalet i l’última es durà a terme l’1 d’abril a Gironella. Cal inscripció prèvia a les oficines del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones. Al maig, és previst celebrar la cloenda del cicle amb una trobada de totes les poblacions participants.

Font: Una cinquantena de martorellencs a la tercera ruta del ‘Passejades per a la gent gran’