El Baix Llobregat reivindica el CFP d’Automoció de Martorell com a palanca de canvi socioeconòmic

Categories General

El Centre de Formació Professional (CFP) d’Automoció de Martorell va acollir ahir dimarts el Consell de la Formació Professional (FP) del Baix Llobregat. Davant les transformacions a les quals està sotmès el sector industrial, la comarca vol esdevenir un referent de l’FP industrial pel seu element diferenciador, oferint formació de futur que esdevingui un fre a la precarietat i un impuls a la competitivitat i a la productivitat. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va inaugurar la jornada.

Aspectes com l’elevada inserció laboral dels graduats en formació professional, les vies d’inserció a través de les pràctiques empresarials, el biaix de gènere com a deficiència de la Formació Professional o l’escletxa salarial dels graduats d’FP es van tractar aquest dimarts a la sessió plenària del Consell de l’FP del Baix Llobregat que va tenir lloc al Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell.

“Tenim un repte molt gran en millorar la Formació Professional a Catalunya i en què el Centre d’FP de l’Automoció de Martorell funcioni a ple rendiment formant els operaris qualificats del futur de la indústria de l’automòbil. Ens hi juguem molt i cal l’esforç de tothom per oferir oportunitats i formació d’excel·lència per aprofitar el talent dels joves de Martorell i d’arreu del país”, va dir l’alcalde en el discurs d’obertura.

Fonollosa va estar acompanyat per la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Ariadna Rectoret, la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya i la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez. La jornada també va comptar amb la participació de sindicats, patronals, associacions i entitats.

La finalitat va ser posar de relleu la necessitat d’una Formació Professional àgil i flexible en la seva organització, que sigui capaç de respondre a les necessitats de les empreses del nostre territori, tant pel que fa al relleu generacional, com per l’adaptació als nous reptes industrials. Ha de respondre a les necessitats del territori. Ens cal una oferta formativa que cobreixi tota comarca, que millori la reputació social dels estudis i que la Formació Professional passi de ser la segona a ser la primera opció per aconseguir un bon futur laboral, per que trenqui amb els estereotips de gènere i s’incrementin les vocacions industrials, i trenqui també amb l’escletxa de gènere i augmenti la presència de dones a l’FP.

El sector de l’automoció és una de les activitats econòmiques amb major facturació de la comarca i esdevé un eix central de la nostra activitat industrial, es necessari que el centre de Formació Professional de Martorell funcioni a ple rendiment i esdevingui una palanca de canvi socioeconòmic.

Font: El Baix Llobregat reivindica el CFP d’Automoció de Martorell com a palanca de canvi socioeconòmic