Alumnes de l’Oró decoren l’estand del Departament d’Educació al Festival de Cinema de Sitges

Categories General

Un total de 200 alumnes de formació professional i 17 centres educatius, entre ells l’Institut Joan Oró de Martorell, van participar en la 54 edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que va tenir lloc a Sitges del 7 al 17 d’octubre. La col·laboració, emmarcada sota el programa Catskills Campionats d’FP de Catalunya, constava d’entrenaments per implementar tallers encaixats dins les activitats paral·leles de l’esdeveniment cinematogràfic.

Per primera vegada, els alumnes del Cicle de Formació Grau Mig d’Activitats Comercials de l’Institut Joan Oró de Martorell van participar en aquest projecte, tot encarregant-se de la decoració de l’estand del Departament d’Educació de la Generalitat amb un atrezzo amb temàtica de terror. Una experiència molt enriquidora que als ha permès posar en pràctica els coneixements teòrics que treballen a l’aula. Els alumnes del Cicle de Formació Grau Mig de Màrqueting i Publicitat també van col·laborar-hi duent a terme tasques d’informació als vianants que passejaven pel festival.

Els Campionats d’FP de Catalunya, que organitza el Departament d’Educació conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i estimular alumnat i professorat dins el marc de la formació professional.

La resta de centres participants van col·laborar en altres actuacions de disseny i edició de photocalls, la decoració del Mercat Vell interior i exterior, carpes de maquillatge, disseny i implementació de llibret infantil per acolorir, disseny i fabricació de premis per concursos, modelatge i impressió 3D, gravació i edició de material audiovisual per documentar les activitats paral·leles.

La iniciativa del projecte segueix la línia d’actuació de la Unitat d’ImpulsFP on la innovació és el fil conductor i se suma altres esdeveniments anteriors. La voluntat d’ambdues parts és fer créixer aquesta col·laboració i tornar la pròxima edició amb més actuacions i sorpreses.

El Festival de Sitges és el primer de cinema fantàstic del món i la manifestació cultural amb més ressò mediàtic de Catalunya. Amb una sòlida trajectòria, ofereix al cinema fantàstic d’arreu del món un marc estimulant de trobada, exhibició, presentació i projecció.

Font: Alumnes de l’Oró decoren l’estand del Departament d’Educació al Festival de Cinema de Sitges