Alumnes de Martorell i Chevilly-Larue reprenen l’intercanvi cultural i lingüístic, tres anys després

Categories General

Torna l’intercanvi entre estudiants de Martorell i de Chevilly-Larue, en el marc del programa d’agermanament entre ambdues poblacions. Del 9 al 14 de novembre, 20 alumnes dels instituts martorellencs visitaran la localitat francesa, i del 30 de novembre al 5 de desembre, es tornarà la visita a terres catalanes. L’esdeveniment comporta un intercanvi lingüístic i cultural, l’estada a cases particulars i un seguit de visites turístiques.

“Feia tres anys que no es podia celebrar per la pandèmia. L’últim precedent és del curs 2019-20. Ara ho reprenem des de la Regidoria de Teixit Associatiu, Cooperació, Participació i Agermanaments en dues sessions”, diu la regidora de l’àrea, Àngels Soria.

A la primera part, “una vintena d’alumnes dels quatre instituts Pompeu Fabra, Joan Oró, Maria Canela i La Mercè, que cursen francès a 4t d’ESO, viatjaran dijous cap a terres franceses”, afegeix. Seran acollits a casa d’una vintena d’alumnes de l’institut Liberté de Chevilly-Larue, que en faran de corresponsals.

Àngels Soria, regidora d’Agermanaments

Els acompanyaran quatre professors i la tècnica de Cooperació, Participació i Agermanaments, Sílvia Companyó. L’arribada és prevista demà dijous al matí a l’Aeroport d’Orly i, a continuació, es durà a terme un programa de visites a indrets emblemàtics de la capital francesa: els Camps Elisis, la Torre Eiffel, el Camp de Mart, la Nôtre Dame, el Museu del Louvre, Montmartre o Versalles.

A més, disposaran de temps lliure amb la família d’acollida el cap de setmana. Dilluns aniran a l’Institut per assistir a una classe, participaran d’una recepció a l’Ajuntament de Chevilly-Larue i d’un sopar bufet, abans de tornar cap a casa el dimarts. Com diu la regidora, “un extens programa d’activitats per gaudir durant tots aquests dies i practicar l’idioma”.

Àngels Soria, regidora d’Agermanaments

La segona part de l’intercanvi serà del 30 de novembre al 5 de desembre amb l’arribada a Martorell dels 20 alumnes francesos. Es preveu que inclogui, entre d’altres, visites al Palau de la Música Catalana, a la Sagrada Família i al Modernisme del Passeig de Gràcia.

Soria destaca que “l’objectiu principal del programa és l’aprenentatge de la llengua”, tot i que també es busca fomentar “l’intercanvi entre les famílies dels alumnes, les comunitats educatives i els dos ajuntaments”.

Àngels Soria, regidora d’Agermanaments

L’intercanvi entre Martorell i Chevilly-Larue es duu a terme des de 2006, amb un calendari de visites pedagògiques, culturals, tècniques i polítiques per fomentar l’aprenentatge mutu entre els joves estudiants. Forma part de l’agermanament entre aquestes dues poblacions de característiques anàlogues, que va començar a fer-se l’any 1992.

The post Alumnes de Martorell i Chevilly-Larue reprenen l’intercanvi cultural i lingüístic, tres anys després appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Alumnes de Martorell i Chevilly-Larue reprenen l’intercanvi cultural i lingüístic, tres anys després