Campanya policial per prevenir les conductes de risc en vianants en zona urbana

Categories General

Del 6 al 12 de novembre, la Policia Local de Martorell participa de la campanya impulsada pel Servei Català de Trànsit (SCT) per prevenir conductes de risc de vianants en zona urbana. Es controlen vianants i vehicles que comparteixen l’espai viari urbà, tot posant èmfasi en la conducta dels conductors, els semàfors i els passos de vianants.

Els agents estan atents al comportament dels conductors perquè no entorpeixin la circulació ni puguin generar perill o molèsties als vianants, també perquè es respecti la preferència d’aquests i es prioritzi que puguin pujar o baixar del transport públic en una parada senyalitzada.

També es controlen els semàfors i les línies de detenció pròximes a aquests perquè els conductors de vehicles no generin cap situació de perill o dubte als transeünts a l’hora de creuar. Alhora es vigila que els vehicles que girin per entrar en una altra via concedeixin la prioritat, no es quedin aturats i no obstrueixin el pas ni facin avançaments als passos de vianants.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra, “des de la Policia Local de Martorell ens adherim a totes les campanyes del Servei Català de Trànsit”. “Aquesta setmana fem èmfasi en les conductes dels conductors que puguin perjudicar els vianants. És una campanya per conscienciar, guanyar seguretat i evitar accidents”.

Lluís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat

En la mateixa campanya preventiva de protecció de vianants en àmbit urbà realitzada el març d’enguany, es van imposar 2.238 denúncies a tot Catalunya: un 46,7% per comportament, un 38,3% per temes relacionats amb els semàfors i un 15% en relació amb els passos de vianants.

Sagarra ha recordat que “l’any passat van morir 33 vianants a Catalunya, 14 en zona urbana i 19 a les carreteres catalanes”. Des del 2010 han mort 190 vianants atropellats en zona interurbana, 11 enguany. “Es tracta de reduir aquestes xifres a zero i que tothom pugui circular i caminar sense perill”.

Lluís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Des del SCT es remarca que per les autopistes i les autovies està totalment prohibida la circulació de vianants. Si inevitablement han de desplaçar-se per una carretera, han de seguir unes pautes bàsiques per no posar en perill la seva pròpia seguretat ni la de la resta d’usuaris.

The post Campanya policial per prevenir les conductes de risc en vianants en zona urbana appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Campanya policial per prevenir les conductes de risc en vianants en zona urbana