L’Escola José Echegaray rep el certificat ‘Bo, sa, d’aquí’ amb la cantant Sara Roy

Categories General

L’Escola José Echegaray ha rebut aquest dimarts el certificat ‘Bo, sa, d’aquí ‘ amb la cantant Sara Roy . Amb aquesta distinció, s’ha premiat el compromís amb els productes de proximitat i l’alimentació saludable que ofereix el menjador del centre. Aquesta és la segona escola de Martorell que rep aquest certificat, la primera va ser Els Convents.

El programa ‘Bo, sa, d’aquí’ està impulsat pel Grup Taleus i el Canal Taronja, amb el suport de la Generalitat de Cataluna. Dona a conèixer tots aquells centres que treballen amb un menú saludable, a través de productes de km 0, de temporada i de proximitat. Aliments que provenen del territori, dels nostres camps i de la mar, i de productors de l’entorn.

Tots aquells menjadors escolars que fomenten aquest tipus de menú diari pels infants, poden sol·licitar el certificat Denominació de Qualitat ‘Bo, sa, d’aquí’. Gràcies a aquesta certificació, l’escola opta a gaudir d’una activitat escolar durant el curs, en horari de menjador per explicar i fomentar els bons hàbits alimentaris. A més, viuen una acció especial amb un músic jove del territori.

En el cas de l’Echegaray, els alumnes han pogut compartir una estona amb la cantant i compositora catalana Sara Roy. Durant la seva adolescència va formar part del grup de música infantil Macedònia i més endavant va participar en el reconegut concurs Factor X España amb el grup Noah. A més a més, porta des dels 15 anys component i tocant els seus propis temes en sales i festivals d’arreu de Catalunya.

Per a Roy “és molt interessant participar en iniciatives com aquestes perquè transmeten valors importants que s’han aprendre des de petits: menjar sa i consumir productes de proximitat. Ja m’hagués agradat tenir un programa com aquest quan jo era petita. Avui els nens i nenes mengen increïble!”.

La cantant ha assegurat que els alumnes de l’Echegaray li han fet “la millor rebuda que he tingut mai en una escola. Hem fet una petita xerrada, on m’han fet preguntes, i també els hi he tocat alguna cançó amb la guitarra. Hem gaudit d’un moment de música i d’estar amb ells”.

Sara Roy, cantant

El 2021 va treure el seu primer disc (A)MAR , amb la discogràfica catalana Halley Records. Un disc d’11 cançons on Roy es mostra de totes les maneres, amb cançons més potents i alegres, i d’altres de més íntimes i profundes. Un treball preproduït per Jordi Pinyot i produït per Marc Martin a l’estudi La Vall. “Ara estic gravant nou disc, que sortirà el 2024, tot i que les primetes cançons veuran la llum a finals d’aquest any”, ha avançat.

Sara Roy, cantant

La directora del José Echegaray, Cristina Dalmau, ha afirmat que el programa ‘Bo, sa, d’aquí’ suposa “tenir l’oportunitat d’acostar l’alimentació als nens i nenes, i que entenguin que el menjar, com més pròxim, de més qualitat és, amb més qualitat arriba, més gustós més i ens alimenta millor a tots nosaltres”.

“El programa impulsa el pensament col·lectiu que l’alimentació ecològica, propera, dels pagesos i ramaders de Catalunya, sempre serà de més qualitat que el que ve de més lluny, perquè en el transport es perd bona part d’aquesta qualitat”.

Cristina Dalmau, directora José Echegaray

Dalmau ha incidit que “a l’escola, ja veníem d’aquesta línia, però aquest any hem fet un canvi de l’empresa que gestiona el menjador i tot el menjar que arriba al centre és ecològic, de proximitat i molt sa”.

Cristina Dalmau, directora José Echegaray

Aquest any, el projecte ‘Bo, sa, d’aquí’ ha rebut més de 600 sol·licituds de centres escolars de tot Catalunya per reconèixer els seus menús i la procedència dels aliments. D’aquests, prop d’una cinquantena d’escoles han rebut el diploma que certifica que compleixen tots els requisits de menjadors sostenibles, que utilitzen productes ecològics, de proximitat i amb elaboracions tradicionals.

The post L’Escola José Echegaray rep el certificat ‘Bo, sa, d’aquí’ amb la cantant Sara Roy appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: L’Escola José Echegaray rep el certificat ‘Bo, sa, d’aquí’ amb la cantant Sara Roy