Alumnes del PFI-PTT participen d’una sessió d’emprenedoria al Molí Empresa

Categories General

Alumnes del curs ‘Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques’ del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) han participat a una sessió de sensibilització a l’emprenedoria a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. L’objectiu ha estat treballar amb idees per poder despertar l’interès emprenedor dels joves com una altra possibilitat per al seu futur laboral.

La cap de Promoció Econòmica, Carme Moles i la tècnica d’Empresa i suport a l’emprenedoria, Esther Velilla, han estat les encarregades d’impartir la sessió. En aquesta ocasió, han comptat també amb la col·laboració de l’emprenedor Robert Moreno de l’empresa Streetworld, ubicada al despatx número 6 del Viver d’Empreses. Moreno ha explicat el seu recorregut emprenedor i ha tramès als joves la seva energia i motivació a l’hora d’emprendre, aplicable a tots els àmbits de la vida.

Els joves han gaudit d’un recorregut per l’edifici del Centre de Promoció Econòmica on han pogut conèixer les instal·lacions i tots els serveis que s’hi ofereixen.

La sessió de sensibilització a l’emprenedoria s’ha dividit en dues parts. A la primera, s’ha tractat la importància de la creativitat, les idees i l’interès emprenedor, i a la segona, els participants han desenvolupat una dinàmica de grup brainstorming per aconseguir opcions de projectes a través d’un taller de creativitat.

Programa PFI-PTT per a majors de 16 anys sense el GESO

Recordem que el El PFI-PTT és un programa, organitzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell, per proporcionar formació en un àmbit professional a joves que han finalitzat l’ESO sense graduar. S’adreça a nois i noies joves, d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i volen formar-se en una professió.

El PFI-PTT compta amb un curs d’auxiliar de Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i un curs d’Auxiliar de Vendes d’oficina i atenció al públic. Els alumnes que, un cop cursat el PFI-PTT, vulguin continuar estudiant un cicle formatiu de Grau Mitjà o bé obtenir el graduat en ESO poden gaudir d’algunes excepcions en aquests estudis.

La finalitat d’aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l’itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d’accés.

 

Font: Alumnes del PFI-PTT participen d’una sessió d’emprenedoria al Molí Empresa