Oriol Malet presenta a París el nou còmic ‘Un monde d’Art Brut’

Categories General

L’il·lustrador martorellenc Oriol Malet va presentar aquest dijous a la Galeria d’art The Bridge, a París, un llibre amb creacions pròpies, titulat Un monde d’Art Brut . Junt amb el precursor del projecte, el galerista Christian Berst , Malet hi posa en valor persones que han creat art sense rebre formació acadèmica prèvia i inspirats per les seves circumstàncies vitals. Simultàniament, la galeria acull una exposició d’il·lustracions del martorellenc.

Un monde d’Art Brut (Editorial Delcourt ) ja és una realitat. L’edició original és en francès, i el proper 26 de novembre apareixerà la versió en català -a càrrec de l’editoral Comanegra – i en castellà –Norma Comics -. En paraules de Malet, el volum “encaixa dins la no-ficció per a adults, però amb un prim, eteri i senzill fil conductor fictici que presenta casos històrics dels primers grans artistes ‘brut’ de principis del 1900 i fins a l’actualitat”.

El llibre el signen Oriol Malet i Christian Berst, que és galerista i un dels grans especialistes en ‘Art Brut’ del món. Malet explica que “Berst és qui va tenir la idea del projecte, qui m’ha estat assessorant durant els 3 anys que s’ha fet i qui m’ha posat en contacte amb familiars dels artistes de qui parlo. Per això, és dels dos”.

Oriol Malet

Sobre ‘l’art brut’, l’artista l’aplica “a artistes que són un diamant en brut, i a un art fet per persones sense formació prèvia. Per tant, no contaminades d’estereotips o de cànons estètics que els condicionin”. Normalment són “gent que, arran de tenir vides molt dures, de sobte comencen a crear, normalment en edats avançades”.

Oriol Malet

Considera que és un art molt més ligat a la vida dels seus creadors. Dedica el llibre a l’artista brut martorellenca Neus Sala, i es planteja com a objectiu “mostrar què fan aquests artistes amb el seu art, però d’una manera especial, seguint un mimetisme estilístic que comporta que acabi dibuixant amb l’estil de l’artista de qui parlo”.

Oriol Malet

Qui visiti la galeria també hi trobarà una exposició d’obra de Malet, amb una selecció d’originals fets expressament per a l’ocasió. Es tracta de dibuixos i il·lustracions que són més grans en dimensions que les habituals amb les que solen treballar els autors de còmic.

Font: Oriol Malet presenta a París el nou còmic ‘Un monde d’Art Brut’