Anna Tobella participa a la felicitació de Nadal de la Fundació La Caixa

Categories General

La mezzosoprano martorellenca Anna Tobella ha participat de la felicitació audiovisual de Nadal de la Fundació La Caixa, que ha reunit també l’actor Francesco Chiarenza, el cor de suport Barcelona Ars Nova i a més de 100 cantants amateurs. Tots ells han sorprès els visitiants de Cosmocaixa, a Barcelona, interpretant el cèlebre Join to the Worl d, de Georg Friedrich Händel. La iniciativa forma part del projecte #YoCanto, que va sorgir en plena pandèmia amb la finalitat de donar continuïtat als concerts participatius en format digital.

Igor Cortadellas s’ha encarregat de la direcció artística del vídeo, que ha comptat amb la producció musical d’Oriol Padrós, la direcció fotogràfica de Marc Campà i la dramatúrgia d’Anna Llopart, i amb Santi Serratosa com a encarregat de la percussió corporal i els moviments.

Un grup de visitants assisteixen a un “moment màgic inesperat” quan una nena pitja un botó de l’exposició. De sobte, la figura de Neil Armstrong cobra vida i la cantant Anna Tobella comença a entonar la primera estrofa d’aquest himne nadalenc universal. Se li sumarà un home prehistòric que activarà tot tipus de ressorts ‘activant’ a la resta d’intèrprets, explica Anna Tobella.

Anna Tobella, mezzosoprano

L’acció connecta passat, present i futur en una història sobre l’evolució humana. El vídeo transcorre en alguns dels espais més emblemàtics de Cosmocaixa com la Sala Univers i la plaça de la Ciència.

Els participants no sols canten, sinó que realitzen percussió corporal amb uns moviments rítmics sincronitzats. És l’escena final, tots ells dirigeixen al cel la llum dels seus telèfons mòbils per a formar una esperançadora estrella de Nadal col·lectiu que il·lumina el cel.

Anna Tobella, mezzosoprano

Amb aquesta acció nadalenca, l’entitat vol subratllar el seu compromís amb la divulgació de la cultura i el benestar de les persones portant la música al màxim nombre de persones durant la celebració de les festes en un segon any marcat per la pandèmia.

Anna Tobella, mezzosoprano

Les edicions anteriors, #YoCanto Viva la Vida , #YoCanto Al·leluia i #YoCanto Bohemian Rhapsody , acumulen més de 3,5 milions de visualitzacions al Youtube de la Fundació La Caixa.

Font: Anna Tobella participa a la felicitació de Nadal de la Fundació La Caixa