‘Antibiografia’, maneres d’autorepresentació dissidents en la societat actual

Categories General

Aquest divendres, 10 de novembre, s’inaugura al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis, a les 18.00h, l’exposició Antibiografia , comissariada per la periodista Alexandra Luado del projecte ‘Heroínas de la Cultura’, i produïda pel Centre d’Art Maristany de Sant Cugat del Vallès. La mostra, que romandrà a Martorell fins al 7 de gener, conté obres de diversos artistes nacionals i internacionals que plantegen formes autobiogràfiques contrahegemòniques en el context actual de sobreexposició al món digital.

Antibiografia convida a reflexionar sobre la pulsió humana d’autorepresentar-se, per deixar constància de la nostra existència. Els projectes exposats qüestionen els fonaments de l’autoretrat i les convencions del gènere, per reflexionar críticament sobre la construcció de la individualitat i la sobreexposició pública en l’era digital. Algunes de les obres que s’hi podran veure són Blood pressure de Diana Tamane, Natimorto de Francele Cocco, o El otro de ellos y el y , de Juan David Galindo, entre moltes altres.

Aquesta mostra forma part del programa d’exposicions itinerants impulsat per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat d’acostar l’art contemporani a la ciutadania en col·laboració amb els centres d’art locals.

El debut de la itinerància serà a Martorell, però es podrà veure també a altres indrets de Catalunya com són el MAC Mataró (del 20 de gener al 10 març 2024); El Mèdol. Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona (del 6 d’abril al 26 de maig de 2024); el Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú (del 14 de juny a l’1 de setembre), i el Museu de Granollers (del 19 de setembre al 24 de novembre de 2024).

Activitats educatives

The post ‘Antibiografia’, maneres d’autorepresentació dissidents en la societat actual appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: ‘Antibiografia’, maneres d’autorepresentació dissidents en la societat actual