Atletes i autoritats presenten la 24a edició de la Cursa 5km de Martorell

Categories General

Aquesta tarda s’ha presentat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Martorell la 24a edició de la Cursa 5 km de Martorell, que es durà a terme el 19 de novembre. La prova, organitzada per l’Ajuntament de Martorell i dirigida tècnicament pel Martorell Atlètic Club, coincideix, per segon any consecutiu, amb el 10è Campionat de Catalunya dels 5 km. La presentació ha estat oficiada per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor d’Esports, Gerard Mimó .

A més, a l’acte hi han intervingut Mercè Rosich , presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme; Sergio  Cinto, president del Martorell Atlètic Club (MAC); Nacho  Pinedo, responsable tècnic de la cursa i membre del Martorell Atlètic Club; Cristina Silva Feliu, atleta, guanyadora de la Behobia  SS, Jean Bouin , Sant Antoni i El Corte Inglés, i Xavi Tomasa Serrano, atleta, Campió de Catalunya de Marató, Campió d’Espanya Trail  Master  2023.

La 24a edició de la Cursa 5 km de Martorell inclourà la modalitat dels adults -amb la prova popular dels 5 km i el Campionat de Catalunya de 5K  (que té un reglament de la Federació Catalana d’Atletisme)-, i les curses infantils: la Cursa A (sub  14 i sub  16, de 1.300 metres de longitud); la B (per als sub  10 i sub  12, de 700 metres) i la C (per als sub  6 i sub  8, de 580 metres).

El recorregut serà el mateix de l’any passat. S’iniciarà al carrer de Josep Vilar i continuarà pel carrer de Sant Sebastià; Can Cases; Comte de Llobregat; Joan Serrats; Torrent de Llops; Frederic Duran; Joan Cererols; Compositor Vives; Francesc Pujols; Doctor Massana; plaça del Vi; Doctor Lluís Gayà ; Pintor Sert ; Rosa dels Vents; Fèlix Duran i Canyameres; Tenor Palet; Lluís Requesens; Passeig de Catalunya; Corbera de Llobregat; Joan Maragall; Josep Tarradellas; Francesc Riera; Frederic Duran; Pep Ventura.

A la presentació de la Cursa, l’alcalde, Xavier Fonollosa, ha destacat que durant aquest any que Martorell ha estat Ciutat Europea de l’Esport, “hem tingut molts esdeveniments esportius importants a casa nostra, i els hem dut a terme de la millor manera possible. Prova d’això és que hem estat guardonats per la Comissió Europea, la Fundació Catalana de l’Esport, i també pel Consejo Superior de Deportes de Madrid. Això ha estat possible pel gran teixit associatiu i esportiu que tenim a casa nostra, i també pels valors vinculats a l’esport, l’educació i la cultura. A més, a Martorell també difonem molt l’envelliment actiu, perquè al municipi pugui fer exercici tothom, des d’un nen petit, fins a la gent gran”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per la seva banda, Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, ha assegurat que estan “contents que hi hagi municipis que apostin per aquests campionats, ja que necessitem d’un municipi i d’un club que organitzin les curses. Vull agrair a l’Ajuntament l’aposta que fa per l’esport. El fet que sigueu Ciutat Europea de l’Esport vol dir que Martorell creu en els valors esportius”.

Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme

Així, els atletes convidats, Cristina Silva Feliu i Xavi Tomasa, s’han mostrat motivats i amb ganes de recórrer els carrers de Martorell amb aquesta cursa, que, a més, s’engloba en el Campionat de Catalunya. Silva ha destacat “la creixent participació de les dones en curses com aquestes, i tant de bo es pogués arribar a una paritat”. Tomasa ha explicat que es tracta “d’un circuit bastant pla i, per tant, convido a tothom que el faci, perquè crec que pot ser un bon dia per aconseguir bones marques”.

Cristina Silva Feliu i Xavi Tomasa, atletes

Sergio Cinto, president del MAC, ha agraït la participació dels voluntaris, Ajuntament i a la Policia Local en l’organització de l’esdeveniment i ha expressat l’entusiasme que té el Club davant aquesta cursa, especialment “essent Campionat de Catalunya, la qual cosa li dona un plus a l’organització. Recordo que ja vam fer una cursa de 10 Km que va ser tot un repte per a nosaltres. Esperem que diumenge surti tot perfecte i anem a ritme record d’inscripcions, la qual cosa fa que vulguem que ja arribi el dia”.

Sergio Cinto, president del MAC

“Actualment, estarem per sobre dels 500 inscrits, més les curses infantils, unes 700 persones”, ha avançat el responsable tècnic de la cursa i membre del MAC, Nacho Pinedo. “Són xifres rècord, així com també esperem que hi hagi rècords en les marques d’homes i dones, que n’estic segur que enguany assolirem perquè hi ha molt de nivell”. Pel que fa al recorregut, Pinedo ha dit que “és un circuit molt agradable per als espectadors i, a més, està tancat al trànsit”.

Nacho Pinedo, responsable tècnic de la cursa i membre del MAC

Les inscripcions estaran obertes fins al dimarts 14 de novembre a la pàgina web del MAC, on es trobaran dos enllaços que permeten fer la inscripció en les modalitats d’adult  i infantil , mentre que per participar al Campionat de Catalunya, cal dirigir-se al web de la Federació Catalana d’Atletisme. Això no obstant, els responsables han recomanat que es faci tan aviat com es pugui la inscripció, perquè hi haurà límit de participació.

The post Atletes i autoritats presenten la 24a edició de la Cursa 5km de Martorell appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Atletes i autoritats presenten la 24a edició de la Cursa 5km de Martorell