Aquest divendres, darrer dia per enviar originals al 46è Premi Vila

Categories General

Aquest divendres 19 de febrer a les 00.00h finalitza el termini per presentar originals al 46è Premi Vila de Martorell. Totes les persones interessades hauran d’enviar els originals en PDF a premivila.martorell.cat . Enguany es convoquen quatre premis principals -poesia en català i castellà, la traducció de clàssics ‘Memorial Montserrat Ros’ i el microrelat- i set premis locals.

Després d’un any d’absència, torna un dels certàmens literaris de més prestigi i tradició a Catalunya. Ho fa amb una dotació de 7.500 euros, la publicació d’obres i la participació en tallers d’escriptura. L’organització ha inclòs les obres presentades en l’edició de l’any passat abans que s’anul·lés -sempre i quan els seus autors no hagin indicat el contrari a premivilamartorell@martorell.cat-. Per a qualsevol dubte, es disposa d’aquest mail i del telèfon 93 775 60 60.

Andreu González, regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus de l’Ajuntament, garanteix que la 46a edició es farà “sigui quina sigui la situació sanitària”, i que els premis “tornen a ser molt atractius per la dotació econòmica, l’edició de les obres guanyadores i el fet de posar èmfasi en la participació local”.

Andreu González, regidor de Cultura

Es convoquen quatre premis generals i set locals

Els premis principals tornen a ser el de poemes en català i poemes en castellà, amb 2.000 euros cadascun i l’edició de l’obra, que ha de ser original i inèdita, amb una extensió mínima de 500 versos.

El Premi Traducció de Clàssics Memorial Montserrat Ros -en el que hi col·labora l’editorial Adesiara- concedeix 2.000 euros i la publicació del llibre per al millor projecte de traducció al català d’una obra literària grega o llatina de l’antiguitat, l’Edat Mitjana, el període Bizantí o el Renaixement.

Per a joves i adults, es proposa el Microrelat, dotat amb 400 euros, i se’ls proposa dedicar-lo a l’experiència del confinament.

Andreu González, regidor de Cultura

A l’apartat d’autors locals s’hi poden presentar tant adults com infants i joves. Per als primers, es convoca la categoria del Llibre de Poemes o Obra en Prosa en Català -780 euros, un taller d’escriptura i l’edició de l’obra-; el premi al Conte -100 euros i un taller d’escriptura- i al millor Poema -100 euros i un taller d’escriptura-.

Per a infants i joves, l’organització proposa també escriure sobre l’experiència de la crisi sanitària, en modalitats de conte i poema, i en categories segons edat: cicle superior de primària o bé joves de 12 a 18 anys.

Font: Aquest divendres, darrer dia per enviar originals al 46è Premi Vila