Arrenca el ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ amb una xerrada sobre la Llei de segona oportunitat

Categories General

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat, entre ells el de Martorell, han aprovat les accions del ‘Fem Xarxa, Fem Empresa 2020-21’. El programa arriba a la 7a edició i enguany es farà, principalment, de forma telemàtica. L’objectiu és acompanyar empreses i emprenedors en la seva recuperació i consolidació, a través d’accions formatives, tallers, consultories i assessoraments. També s’incideix en la transformació digital d’aquestes empreses per adaptar-se a la nova realitat.

La 7a edició arrenca amb la xerrada ‘Llei de la segona oportunitat, o com aconseguir el perdó dels deutes ‘, que es farà virtualment el 26 de novembre, de 10.00 a 13.00h, a càrrec de l’advocat Jaume Rocabert. Les persones interessades ja poden formalitzar la inscripció a través d’aquest enllaç .

Aquesta formació servirà per explicar la Llei 25/2015, que permet a les persones i empreses amb problemes de solvència arribar a acords amb els seus creditors per aconseguir rebaixes i esperes en el pagament dels deutes, i fins i tot arribar a obtenir el perdó judicial dels deutes.

Accions ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

El programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ contempla altres accions gratuïtes a les quals s’hi podrà accedir fins al 31 de març de 2021 contactant amb la Regidoria de Promoció Econòmica. La informació de contacte es pot consultar en aquest enllaç .

‘11è Concurs Iniciatives Empresarials Baix Llobregat Nord ‘. És la proposta estrella del programa destinada a reconèixer l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al Baix Llobregat Nord. Aquesta edició es reformulen les categories per adaptar el concurs a la situació excepcional que estem vivint de la COVID-19. Les tres categories seran: ‘Millor empresa creada a partir de l’any 2019’, ‘Millor empresa reconvertida davant la COVID-19’ i ‘Millor idea jove de negoci’. El termini de presentació de les candidatures s’obrirà l’11 de gener i finalitzarà el 15 de març de 2021.

‘Assessorament econòmic financer per a persones emprenedores ‘. Assessorament exclusiu per a persones emprenedores que normalment ja tenen una idea de negoci, un pla de comunicació i màrqueting i una estratègia comercial, però que els falta suport especialitzat en la definició de l’apartat econòmic financer.

‘Consultoria financera fiscal a empreses ‘. Assessorament per a empreses pimes, siguin autònoms o societats, que ja estan en marxa, tenen un mercat consolidat en creixement i aposten per la innovació i diversificació, però necessiten revisar o replantejar la seva part fiscal i financera per poder entrar en més inversions o expansions comercials.

‘Assessorament a empreses de 0 a 3 anys ‘. Assessorament per a empreses pimes, siguin autònoms o societats, que ja han iniciat activitats, però tenen moltes dubtes en diferents aspectes del pla d’empresa, com l’estratègia comercial i de màrqueting o l’ús de les TIC, i necessiten l’acompanyament personalitzat d’un expert.

‘Assessorament en transformació digital ‘ Assessorament per a empreses pimes, siguin autònoms o societats, que ja han iniciat activitats, amb l’objectiu d’impulsar la seva transformació digital per fer front a l’impacte econòmic de la COVID-19, integrant eines competitives digitals claus en la seva estratègia i maximitzant les oportunitats que la digitalització ofereix a les pimes per reactivar la seva activitat, millorant productivitat i competitivitat.

‘Networking empresarial sobre transformació digital’. Punt de trobada dels participants amb la finalitat de facilitar sinergies, compartir experiències i reforçar les idees i activitats que desenvolupen vers la transformació digital dels seus negocis. Data encara per concretar.

‘Altres assessoraments ‘. Solucions per a emprenedors i empreses com són la consultoria laboral, l’adequació de les empreses al Règim General de Protecció de Dades (RGPD), la protecció de marques i propietat intel·lectual.

Projecte ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ va començar l’any 2014 amb l’objectiu d’unir esforços i recursos per donar resposta conjunta a les empreses i emprenedors dels vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat. El programa permet oferir un seguit d’activitats programades de manera supramunicipal per potenciar l’esperit emprenedor del territori, dinamitzar el teixit empresarial i revitalitzar les capacitats de l’empresariat.

El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat, liderat per Martorell i amb el suport dels ajuntaments d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. Està finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

Font: Arrenca el ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ amb una xerrada sobre la Llei de segona oportunitat