Arrenquen les activitats d’estiu del Patronat amb uns 650 nens i nenes

Categories General

Uns 650 nens i nenes s’han inscrit a les activitats d’estiu del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), que tenen lloc del 27 de juny al 29 de juliol. Enguany, s’ha programat ‘L’Estiu a la teva Escola’, una activitat lúdica i esportiva als centres educatius per a infants de 3 a 12 anys, i també cursets d’iniciació a la natació.

‘L’Estiu a la teva Escola’ contribueix a la formació integral, el desenvolupament personal i a la construcció del coneixement dels infants. Es tracta d’activitats i jocs que permeten el treball amb l’entorn. L’activitat física i salut, control de les habilitats motrius bàsiques, resolució de situacions motrius, introducció d’hàbils higiènics.

Les sessions es desenvolupen per zones a les escoles Juan Ramon Jiménez, Vicente Aleixandre, José Echegaray, Els Convents, Lola Anglada i Mercè Rodoreda en diferents espais (gimnàs, pista esportiva o aula). S’adrecen a infants nascuts des de l’1 de gener de 2010 al 31 de desembre de 2018.

Les activitats d’estiu tenen aquesta temporada un centre d’interès anomenat ‘El Planeta Terra’ sota el lema ‘Ningú és massa petit per canviar el mon!’ una frase citada per Greta Thumberg. Mitjançant aquest centre d’interès els nostres participants coneixeran el planeta Terra, els seus recursos i les possibilitats per aturar el canvi climàtic mitjançant les quatre R (reduir, reciclar, reutilitzar i recuperar).

Es duen a terme del 27 de juny al 29 de juliol, de 9.00 a 17.00h, amb entrades i sortides que es diversifiquen atenent a la tipologia de cada centre escolar i volum d’inscripcions. Hi ha servei d’acolliment al matí, de 8.00 a 9.00h, i servei de menjador, de 13.00 a 15.00h . S’ha ofert la possibilitat de contractació mensual o setmanal.

App Qualla Kids

Aquells infants que tinguin el permís dels pares per marxar sols al finalitzar l’activitat o ser recollits per algun germà menor d’edat o qualsevol adult que la família consideri, cal que enviïn l’autorització mitjançant l’app Qualla Kids. Es prega la màxima puntualitat tant a l’hora de portar els nens com a l’hora de recollir-los segons els torns d’entrada i sortida que s’assignaran.

Cursets intensius de natació al CE La Vila

Els cursets de natació al Complex Esportiu La Vila compten amb una trentena d’inscrits i tenen com a finalitat que els participants adquireixin el domini mínim en el medi aquàtic, que puguin flotar i desplaçar-se sense dificultats i sense perjudici per a la seva salut. Aquesta activitat es pot practicar al Departament d’Esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones a partir dels 3 anys d’edat.

A través dels cursets, els participants aconsegueixen perdre la por, iniciar-se en la respiració, immersió, desplaçament, flotació, salt i equilibris. Aquest beneficis es poden assolir de manera progressiva i respectant el ritme de cada participant. Aquest curset de natació d’iniciació va adreçat a nens i nenes que no sàpiguen nedar o que el seu nivell de natació sigui el del nivell d’inici.

Les sessions es desenvolupen mitjançant tres fases: Una primera fase de preparació per a l’activitat en què es realitzen exercicis o jocs orientats pel treball específic de la sessió. Una segona fase on es desenvolupen les activitats orientades a treballar els continguts específics de la sessió. Una tercera fase serveix on es dona per finalitzada la fase específica de la sessió i té com a finalitat reduir progressivament el nivell d’activitat realitzat durant la fase anterior.

Els cursets intensius de natació d’iniciació, tenen una durada de cinc setmanes, del 27 de juny al 29 de juliol. Opcionalment es poden contractar els períodes de les 4 setmanes, del 27 de juny al 22 de juliol o del 4 al 29 de juliol.

https://patronatmartorell.deporsite.net/campus

Font: Arrenquen les activitats d’estiu del Patronat amb uns 650 nens i nenes