Arriba la Setmana de l’Energia Sostenible, amb tallers d’autoconsum fotovoltaic i de factures energètiques

Categories General

Martorell se suma, un any més, a la Setmana de l’Energia Sostenible , un esdeveniment d’àmbit europeu que promou l’eficiència energètica i les energies renovables. Aquest 2024 se celebra de l’11 al 13 de juny amb activitats com ara conferències, tallers, visites a instal·lacions, concursos i altres. A Martorell s’han programat dos tallers, dedicats a l’autoconsum fotovoltaic i a les factures energètiques.

La campanya d’enguany “torna a posar el focus en l’empoderament de la ciutadania cap a aquest nou model energètic a través de les comunitats energètiques locals, i en fer que cada cop s’hi sumi més gent. Per això, els dos tallers pràctics volen ajudar els martorellencs a avançar cap a la transició energètica. Són gratuïts, però amb reserva prèvia a entrades.martorell.cat”, explica el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal de l’Ajuntament de Martorell, Jordi Amat.

Jordi Amat, regidor de Medi Ambient

El primer se celebrarà a la Biblioteca Francesc Pujols el dimecres 12 de juny (18:30h) i és d’autoconsum fotovoltaic. Un educador ambiental especialitzat en energies renovables -no vinculat a cap companyia instal·ladora- explicarà en un parell d’hores els criteris més importants a tenir en compte a l’hora de fer una instal·lació fotovoltaica.

Amat detalla que el taller tindrà en compte aspectes “com ara: les necessitats mínimes de superfície i de radiació solar disponible; la potència recomanable a instal·lar; l’energia elèctrica produïda anualment; l’aprofitament òptim de la instal·lació per assolir nivells significatius d’autoconsum; el cost econòmic aproximat de la instal·lació solar; l’estalvi econòmic i d’emissions que aportarà; les possible bonificacions a les que ens podem adherir -IBI o ICIO-“.

Jordi Amat, regidor de Medi Ambient

A més, s’explicarà la instal·lació solar fotovoltaica de la Biblioteca, inaugurada oficialment el dia abans junt amb la nova instal·lació del CIES i del CE Torrent de Llops, cadascuna d’uns 600 kW de potència. Es detallarà quina és la seva producció, l’estalvi d’emissions i econòmic que comporta, etc-.

El divendres 14 de juny (17.00h), l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires acull el taller de factures energètiques. “Un expert especialista en formació energètica ajudarà els assistents a entendre la factura elèctrica i el gas”.

També “s’aprendrà a descobrir el potencial d’estalvi optimitzant les factures i aplicant mesures senzilles d’estalvi energètic; aprendre a diferenciar entre mercat regulat i mercat lliure; consultar dades en línia a la nostra comercialitzadora i distribuïdora; optimitzar la discriminació horària i la potència contractada; detectar si es tenen contractats manteniments o serveis innecessaris, i finalment saber és té dret al bo social i a la possibilitat de contractar energia 100% renovable”.

Jordi Amat, regidor de Medi Ambient

Al marge dels dos tallers, la Regidoria de Medi Ambient també portarà al vestíbul del Centre Cultural l’exposició Rehabilitem de la Diputació de Barcelona, de l’1 de juliol al 2 de setembre.

Setmana de l’Energia Sostenible a Martorell 2024

The post Arriba la Setmana de l’Energia Sostenible, amb tallers d’autoconsum fotovoltaic i de factures energètiques appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Arriba la Setmana de l’Energia Sostenible, amb tallers d’autoconsum fotovoltaic i de factures energètiques