Bombers de Martorell incorpora un nou Furgó de Salvament per a accidents

Categories General

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, va presentar dilluns a Calaf les primeres unitats dels nous vehicles urbans dels Bombers de la Generalitat. El Parc de Bombers de Martorell disposarà d’un nou Furgó de Salvament (FSV) per a intervenir en accidents de vehicles pesants per carretera, accidents ferroviaris i col·lapses estructurals.

Els tres primers FSV presentats dilluns seran destinats als parcs de Martorell, Lleida i Granollers. Els altres 10, que encara han d’arribar, aniran a Amposta, Girona, Manresa, Manresa, Sabadell, Figueres, El Vendrell, l’Hospitalet de Llobregat, Vic, Tàrrega i Mataró.

Els nous FSV incorporen una plataforma de treball en alçada, un parell d’equips d’excarceració, un de tall en calent per plasma i eines de tall i perforació de formigó armat. Els vehicles tenen una gran capacitat d’estabilització de càrregues i d’apuntalament de rases. Han estat subministrats per l’empresa Rosenbauer Española SA per un import final de 4.957.702,75 euros.

A banda dels tres vehicles FSV, també es van presentar sis Bombes Urbanes Lleugeres (BUL), set Bombes Urbanes Pesades (BUP) i cinc Bombes Nodrisses (BNP).

Les noves BUL incorporen un equip d’excarceració de persones atrapades a l’interior de vehicles, mànegues de 28, una càmera tèrmica, baranes automàtiques al sostre i espai per als equips de protecció individual bruts. Les 24 BUL del paquet han estat subministrades per l’empresa Iturri per un import de 7.435.982,40 euros.

Les sis unitats presentades seran destinades als parcs de Badalona, Rubí-Sant Cugat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Igualada. La resta aniran a Reus, Tarragona, Balaguer, Lleida, Terrassa, Manresa, Lloret de Mar, Girona, Pineda de Mar, Tortosa, Vilanova i la Geltrú, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Mollet del Vallès, Mataró, Puigcerdà, Olot i els serveis centrals de la Subdirecció General Operativa.

El nou model de BUP incorpora pal d’il·luminació motoritzat, baranes automàtiques al sostre, un equip d’excarceració, un parell de ventiladors per a l’extracció de fums, un injector d’escuma i càmera tèrmica. El paquet de 13 BUP han estat subministrats per l’empresa Iturri per un import de 5.614.666,20 euros.

Les set unitats ja disponibles seran destinades als parcs de Terrassa, Sabadell, Mataró, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i Reus. La resta anirà a Granollers, Tarragona, Lleida, Manresa, Girona i el Vendrell.

Les noves unitats BNP incorporen un parell de ventiladors de gran cabal, un monitor al sostre i un altre de portàtil, espai per als EPI bruts, baranes i automàtiques al sostre del camió. El paquet d’aquest vehicle ha estat subministrat a l’empresa Iturri per un import de 5.732.133 euros.

Les primeres cinc unitats aniran a Granollers, Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Igualada i Manresa. Les altres 10, encara per arribar, a Terrassa, Badalona, Cornellà de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Lleida, Vic, Girona, Palafrugell, Ulldecona i Reus.

Nova autoescala per al Parc de Martorell

El passat mes de desembre ja van arribar les primeres unitats de les 12 noves autoescales, model M32L AS, que van ser destinades als parcs de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Girona i Tortosa. La resta, arribaran al llarg d’aquest any 2024, s’enviaran a Martorell, Lleida, Manresa, Tarragona, Terrassa, Reus, Figueres i Sabadell.

El paquet va ser subministrat per l’empresa Iveco España, SL per un import de 9.075.000 euros. Aquesta nova autoescala permet rescats a una alçada màxima de 32 metres. L’escala, a més, disposa d’un tram articulat que millora les prestacions d’accessibilitat. La cistella té més capacitat de càrrega: ara arriba als 500 kg, cosa que permet rescatar més persones de forma simultània. També hi ha més dispositius electrònics de seguretat, com ara detectors de camp magnètic per evitar el contacte amb cables elèctrics i càmeres òptiques i tèrmiques.

The post Bombers de Martorell incorpora un nou Furgó de Salvament per a accidents appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Bombers de Martorell incorpora un nou Furgó de Salvament per a accidents