Caldrà presentar el certificat COVID per a celebracions amb ball en recintes tancats

Categories General

La Generalitat ha aprovat que caldrà presentar el certificat COVID per accedir a banquets, celebracions i actes socials que se celebrin a hotels i a restaurants en què hi hagi ball en recintes tancats. A banda, s’han prorrogat dues setmanes més les mesures que van entrar en vigor el 22 d’octubre, com l’oci nocturn al 80 % en interiors i sense limitació d’aforaments a la restauració, cultura, esport exterior, universitats i fires i congressos.

El Procicat ha decidit estendre l’ús del passaport de la COVID més enllà del sector de l’oci nocturn. Des d’aquest divendres, 5 de novembre, és necessari presentar el passaport de la COVID en tots aquells casaments i celebracions amb ball que es facin en locals tancats de Catalunya.

Des del 8 d’octubre locals d’oci nocturn, bars musicals i discoteques han obert portes, també als interiors i les pistes de ball. Per accedir als locals és necessari presentar el passaport de la covid, és a dir, tenir la pauta de vacunació completa o una prova negativa de la COVID.

A dins dels establiments, l’aforament màxim és del 80 % des del 22 d’octubre, es pot ballar i la mascareta és obligatòria en moments en què no s’estigui consumint. L’horari de les discoteques a Catalunya és fins a les 5 h entre setmana i les 6 h els caps de setmana i vigílies de festius. Els bars musicals tenen obert fins a les 2.30h entre setmana i les 3.00h els caps de setmana i vigílies de festius.

Els festivals de música a peu dret i a l’interior es regeixen per les mateixes condicions que l’oci nocturn, és a dir, funcionen també des del 22 d’octubre al 80 % de l’aforament, amb l’exigència del passaport de la COVID i l’obligatorietat en l’ús de la mascareta si no s’està consumint.

Bars i restaurants ja funcionen al 100 % i sense limitacions d’horari des del 15 d’octubre, és a dir, poden tancar més enllà de la una de la matinada. Tampoc no cal que el màxim sigui 10 comensals per taula, ni mantenir la distància de seguretat entre taules. Els bars i restaurants poden tancar portes a les 2.30h de diumenge a dijous; i les nits de divendres, dissabte i vigília de festius, ho podran fer a les 3.00h.

Les trobades socials tampoc no tenen prohibicions per a més de 10 persones.

El sector cultural ha recuperat l’aforament prepandèmia. Així, teatres, cinemes, auditoris i circs poden vendre entrades per a totes les butaques des del 15 d’octubre. També funcionen al 100 % el conjunt d’activitats culturals, arxius, biblioteques, museus, sales d’exposició i galeries d’art.

Els esdeveniments esportius a l’exterior ja tenen el 100 % de l’aforament i per als interiors també s’ha recuperat el total de l’aforament des del 22 d’octubre. Per tant, piscines i gimnasos també poden funcionar a ple rendiment.

Font: Caldrà presentar el certificat COVID per a celebracions amb ball en recintes tancats