Dissabte tornen els itineraris geològics ‘Quan Martorell no hi era’, del CEM

Categories General

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) reprèn els itineraris geològics del cicle ‘Quan Martorell no hi era’, interromputs a l’inici de la pandèmia. Serà aquest dissabte 6 de novembre amb la cinquena entrega, que aprofundirà en el coneixement del torrent de Llops. Fins divendres és oberta la inscripció a través d’un formulari al web del CEM .

La sortida donarà a conèixer la gènesi del torrent, per on s’encaixa i les fonts que el voregen -que van afavorir l’assentament d’una vil·la romana-, amb l’afegitó d’una visita a una mina d’aigua i una passejada pel Parc Forestal de Can Cases. Es faran aturades i explicacions, a càrrec dels geòlegs Josep Maria Tella i Pedro Muñoz, i amb aportacions de l’historiador i vicepresident del CEM, Alfred Mauri; l’educador ambiental Alfred Bellés i el responsable de Fem Natura, Xavier Folqué.

L’itinerari començarà a les 09.30h a l’estació Enllaç dels Ferrocarrils de la Generalitat. S’aproparà al torrent “des del complex esportiu, veient diferents tipus de materials geològics, analitzant com s’ha format el torrent, quins materials hi trobem i com han estat afectats per les infrastructures humanes. Després, ens aproparem a les fonts de Can Cases, del Picot i de la Mina de Can Cases”, apunta Josep Maria Tella.

Josep Maria Tella, geòleg i membre del CEM

A la font de la Mina de Can Cases, els visitants podran entrar a la mina, “un espai d’uns 40 metres de llargària i senzill accés, amb precipitacions carbonatades interessants”. També s’aproparan a una antiga presa d’aigua i a unes coves. Serà abans de tornar cap al Parc Forestal, on s’explicarà la història, el funcionament i els objectius.

Tella afegeix que el punt i final serà “a la font del Mamut, on explicarem l’assentament humà, el per què de la font i l’ullal de mamut que s’hi va trobar”, amb explicacions històriques, florístiques i faunístiques.

Josep Maria Tella, geòleg i membre del CEM

El vice president del CEM, Alfred Mauri, destaca que “estem molt contents de recuperar el cicle, que és una bona manera de descobrir la geologia, la natura i la història de Martorell” i apunta que “hi ha força inscrits, però encara queden algunes places disponibles. Us hi podeu apuntar fins aquest divendres al web infocem.net “.

Alfred Mauri, vice president del CEM

Des del CEM s’espera que, a partir de gener, es pugui organitzar la propera cita i recuperar les que resten del cicle, que podrien ser 3 o 4 més.

Font: Dissabte tornen els itineraris geològics ‘Quan Martorell no hi era’, del CEM