Calorosa rebuda als Reis de l’Orient a Martorell amb les càmeres de TV3 com a testimoni

Categories General

Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat aquest diumenge a Martorell per complir els desitjos de petits i grans en la nit més màgica de l’any. Ses Majestats han aparegut pel pont del Diable i han recorregut els carrers fins arribar a la rambla de les Bòbiles. La Cavalcada de Martorell ha estat retransmesa per TV3 i el canal Super3.

Els Reis de l’Orient han aparegut, a les 18.15h, al capdamunt del pont del Diable, just després de l’actuació de la Coral Ars Nova i les Nines Tam Tam al passeig del Quarter. Ses Majestats han estat acompanyats del Procònsul i el seu seguici romà. El Patge Viu Viu, la Fada Estel i les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Andreu González, els han donat la benvinguda.

Tot seguit, els Reis han recorregut la passarel·la instal·lada al passeig del Quarter i han pujat als cotxes d’època a la plaça de la Creu per dirigir-se fins l’Ajuntament. A la balconada, l’alcalde els ha lliurat el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat i la clau que obre les portes de les cases dels martorellencs.

El Patge Viu Viu ha agraït la “calorosa i fantàstica rebuda” i ha animat els presents a vestir-se “amb el millor somriure per acompanyar-nos i il·luminar-nos fins als trons reials, on els Reis rebran les vostres cartes”.

Patge Viu Viu

L’alcalde ha explicat als Reis que “Martorell és un poble fet al mig del camí, una terra de pas, un lloc on al llarg del segles ha vingut molta gent, per això som un poble plural i divers. Un poble que vol veure-us amb tota la vostra màgia. Per fer-ho possible, tenim el Patronat de la Cavalcada que han treballat tot l’any perquè tingueu la millor de les rebudes”. Fonollosa els ha lliurat una carta desitjant “salut, prosperitat i feina digna per tothom”, així com “acabar amb les injustícies del món i que regni la concòrdia entre nosaltres”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En acabar els parlaments, els Reis de l’Orient, el Patge Viu Viu i la Fada Estel han pujat a les seves carrosses per enfilar el carrer de Francesc Santacana, la plaça del Portal d’Anoia, el carrer de Pau Claris, l’avinguda dels Germans Martí, la plaça del Vi i la rambla de les Bòbiles. En aquest indret, han segut a les trones per recollir les darreres cartes amb les peticions de joguines fetes pels infants.

El Rei Gaspar s’ha adreçat als assistents per explicar que “tot i les nombroses injustícies que hem vist durant la travessia, també hem comprovat que la solidaritat continua volent fer-hi front. Hem de mirar el món amb renovats desitjos de pau i llibertat per a tothom. L’angoixa acumulada en el viatge s’ha esvaït quan hem aparegut al llegendari pont del Diable, bressol del vostre poble d’origen romà, cruïlla de camins i font inspiradora de multitud de llegendes. Les vostres mirades plenes d’escalf i d’il·lusió han activitat la nostra màgia. Per això, estem disposats a treballar tota la nit de valent per fer-vos arribar els regals”.

Rei Gaspar

El seguici de Ses Majestats ha estat format per carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, la nova carrossa del Patge Viu Viu en forma d’au Fènix de colors, i la carrossa de la Fada Estel. A més, han desfilat les carrosses infantils temàtiques com la de la Fàbrica de Joguines, el Tren de Vapor, l’Edat de Gel (Ice Age ) i els Legos. Les bandes de música i grups d’animació i els vehicles d’assistència i de seguretat han obert i tancat la comitiva.

Totes les carrosses i vestits han estat dissenyats i elaborats pels voluntaris del Patronat de la Cavalcada de Reis. A dalt de les carrosses hi ha hagut fins a 140 extres. A peu, 50 voluntaris han fet tasques de protecció. A més, 90 artistes han posat música a la desfilada, 40 animadors amb ball i música han acompanyat el recorregut, quatre cotxes han col·laborat a la mobilitat, 10 tractors s’han encarregat de desplaçar les carrosses i 12 motos Vespa de l’Associació d’Amics de Motos Clàssiques i Antigues (AMCAM) han obert el pas carregades de regals per formar un total de 23 comitives diferents.

3.000 varetes il·luminen la Cavalcada

Com a novetat, l’Ajuntament ha adquirit prop de 3.000 varetes màgiques de diferents colors fluorescents, amb l’eslògan ‘Martorell, el meu Nadal’ que han omplert de llum el recorregut. Els voluntaris del Patronat de la Cavalcada les han repartit en tres punts diferents: al pont del Diable, a la plaça de la Vila i a la plaça del Vi.

Transmissió per TV3 i canal Super3

La Cavalcada de Reis de Martorell es fa de manera ininterrompuda des de l’any 1962, i aquest és el segon cop que TV3 ha triat Martorell per fer-ne la transmissió. L’especial ha anat a càrrec d’Eloi Cordomí i Ester Bertran del magazín Tot es mou .

Els dos reporters han arribat a Martorell en un Seat 600 clàssic i han conegut el passat de Martorell de la mà de la historiadora Gemma Jiménez, i la llegenda del pont del Diable amb els Gegants de Martorell.

Durant l’emissió, s’han pogut veure dos reportatges sobre aspectes destacats de la ciutat com són el reconeixement com a Vila Florida i la tasca que es fa en el manteniment en aquest sentit al viver municipal de Can Serra, així com també un reportatge del Museu de l’Enrajolada.

Els personatges del Super3 també han tingut presència a la Cavalcada amb els membres de la família Fluski, el Dan i el Biri Biri.

Pel set d’entrevistes, instal·lat a la rambla, també hi han passat els periodistes martorellencs Miquel Sabe i Toni Real de TV3, s’ha après a fer “un tortell de Reis exprés” amb la Paula Alós del programa Manduka del Super3 i s’ha descobert que Martorell ha estat guardonada com a Ciutat Amiga de la Infància d’Unicef.

Font: