El Programa d’Arranjament d’Habitatges per a persones grans millora l’accessibilitat de 14 llars

Categories General

L’Ajuntament de Martorell s’ha tornat a acollir al Programa d’Arranjament d’Habitatges de la Diputació de Barcelona per a persones grans amb situació de dependència. L’objectiu és millorar les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat, a través de reformes bàsiques i la instal·lació d’ajudes tècniques als domicilis. En aquesta edició, s’han beneficiat 14 habitatges de la nostra població.

La finalitat del programa és “promoure l’autonomia personal i millorar la qualitat de vida de les persones grans en els seus domicilis habituals, garantint les condicions de higiene, seguretat, habitabilitat i eficiència energètica mínimes i afavorint les condicions de vida de les persones grans”, ha explicat la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau, qui aquest matí ha visitat alguns dels habitatges beneficiats.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social i Gent Gran

La Diputació de Barcelona dona suport econòmic als ens locals de la demarcació per realitzar petites reformes d’adaptació funcional i per a la instal·lació d’ajudes tècniques als habitatges. També posa a disposició l’assessorament i suport tècnic necessari al llarg del procés. Tots els arranjaments contemplats en el programa es circumscriuen en l’àmbit de l’habitatge particular.

Dalmau ha indicat que el programa “s’adreça a persones de 65 anys o més, preferiblement aquelles que tinguin acreditada la seva discapacitat o es trobin en situació de dependència, que tinguin dificultats per desenvolupar les activitats de la vida diària o amb insuficiència de recursos econòmics, i a persones més grans de 80 anys que visquin soles o amb una altra persona gran”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Gent Gran

Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell s’encarrega d’identificar les persones i habitatges que s’ajusten als criteris del programa. Posteriorment, els Serveis Tècnics de l’Ajuntament s’encarreguen d’executar i fer el seguiment de les obres als habitatges.

Segons Dalmau, “la majoria dels arranjaments han estat pel canvi de banyera a plat de dutxa i en la resta s’ha rebaixat l’altura del plat de dutxa”. Aquests canvis proporcionaran una millora en l’accessibilitat a l’higiene personal de les persones grans.

Font: