L’Aula d’Estudis de la Biblioteca obre des d’aquest dimarts i fins al 8 de febrer

Categories General

L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell torna a activar-se des d’aquest dimarts 7 de gener i fins el 8 de febrer. L’equipament cultural habilita la primera planta de l’edifici per a que els estudiants, principalment d’institut i universitaris, disposin d’un espai tranquil per a preparar els seus exàmens. El servei es desplega a l’horari habitual d’obertura de la Biblioteca i s’amplia durant la nit i els caps de setmana.

En aquest període, l’Aula romandrà oberta de dilluns a diumenge de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 23.00h. És el mateix horari de la darrera edició -del 13 de maig al 21 de juny de 2019-, quan l’equipament va ampliar-lo els caps de setmana, tant al matí com a la tarda. “Un cop analitzades les estadístiques d’ús del servei i la gran acceptació per part dels usuaris que va tenir en la darrera edició, vam decidir repetir horaris”, segons explica la directora de l’equipament, Mercè Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’Aula d’Estudis es desplega a la zona de taules i cadires de la primera planta de la Biblioteca, “un espai en el que els estudiants estan molt a gust, ja que disposen de taules, cadires i molts endolls per connectar els seus portàtils”, diu Parera. Tant en els horaris habituals d’obertura de la Biblioteca com en les franges extra de la pròpia Aula, “s’intenta mantenir el clima de silenci i de concentració que necessiten”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

La Biblioteca Martorell obre l’Aula d’Estudis dos cops al llarg de l’any, intentant ajustar-se el màxim possible “als períodes amb un major gruix d’exàmens dels estudiants”. El primer és el que tot just ara comença, i el segon tindrà lloc de l’11 de maig al 20 de juny. La directora comenta que “són dates triades junt amb el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Durant el mateix període de l’any passat es van comptabilitzar 642 usuaris -xifres que corresponen només als que hi van anar en horaris d’obertura extraordinària, ja que en els habituals no es poden recomptar perquè es barregen amb la resta-. A l’edició del maig-juny de 2019, en van ser prop de 2.000.

Font: