Cantates infantils, tributs i iniciatives innovadores per celebrar la Festa de la Música

Categories General

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell organitza per tercer any la Festa de la Música , que se celebrarà entre el 16 i el 21 de juny. El projecte inclou actuacions dels diferents grups de l’Escola de Música de Martorell (EMM), cantates infantils, espectacles, tributs i iniciatives innovadores per posar l’art i la cultura a l’abast de tothom.

Enguany l’epicentre de les activitats serà La Vila, “amb l’objectiu de revitalitzar el barri”, tal i com ha especificat el regidor de Cultura, Andreu González. El tret de sortida serà la Jam Session d’Estiu del divendres 16 a la plaça de la Vila. Després, a les 21.30h, tothom tindrà una cita a la Sala Teatre d’El Progrés on es representarà l’obra Insectotròpics. “Una proposta musical amb projeccions, que presenta una relectura del mite d’Orfeu i Eurídice, però tan moderna que queda molt desdibuixada”, ha explicat González.

El dissabte 17 també hi haurà propostes musicals per tots els públics des de la tarda i fins la matinada. El primer acte d’aquest segon dia de la Festa de la Música serà l’obra Érase una vez en Manhattan, a El Progrés (19.00h), de la mà de la Companyia de Teatre Comunitari La Colla. A les 20.00h, a la Plaça de les Hores es durà a terme una proposta diferent que sota el títol Silent Adventures, submergirà a tots els assistents en una experiència semblant a una discoteca silenciosa.

A les 22.00h serà l’hora de la Banda Simfònica de Martorell i un repertori modern amb temes de Pop&Rock , Ska i fins i tot propostes més actuals i xarangueres. En acabar, a la Plaça de la Vila, el grup de versions The Raid Covers interpretarà temes dels anys 70 i 80, en què participaran músics de Martorell. El toc final vindrà de la mà del DJ Like, que presentarà una sessió de festa per ballar els millors moments i èxits del pop , tal com ha explicat Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura

El diumenge 18 (18.00h, Plaça de la Vila) actuació de la Sidral Brass Band, que presentarà l’espectacle Clap! , en què els músics demostraran que la música no només és la banda sonora de la vida, sinó que a més, fa descobrir emocions. A la sala de teatre d’El Progrés (19.00h), li arribarà el torn a Aidalai, tribut a Mecano, un concert que farà viatjar en el temps al públic.

Dintre de la programació de la Festa de la Música també s’inclou la Cantata Infantil La Fada Dringuen Dingue , a l’Auditori Joan Cererols el dilluns 19 (18.00h). Els protagonistes seran els alumnes de Sensibilització de l’Escola Municipal de Música (EMM), que explicaran aquest conte musical. Hi intervindran els grups Picarols, Platerets, Xilòfons i Metal·lòfons.

El dimarts 20 serà la Festa Major de l’EMM al Teatre d’El Progrés, amb una audició de final de curs que girarà al voltant del concepte principal de la proposta: la Festa Major. La Festa de la Música culminarà el dimecres 21 “amb el concert d’alguns dels combos de l’Escola per celebrar el Dia de la Música, a les 19.00h a la Plaça de l’Església”, ha desgranat el regidor.

Andreu González, regidor de Cultura

González ha posat en valor els professors de l’Escola: “Tenen “una gran capacitat de treball, molta iniciativa i molta experiència, que transmeten als alumnes. Vull mostrar el meu agraïment a la seva directora, Carmen Valero, i també a tot el professorat”.

Andreu González, regidor de Cultura

Per a algunes de les activitats de la Festa de la Música es necessitaran entrades que es podran aconseguir al portal entrades.martorell.cat .

Font: Cantates infantils, tributs i iniciatives innovadores per celebrar la Festa de la Música