Una nova pista de futbol de gespa artificial guanya als Pressupostos Participatius dels Infants

Categories General

La creació d’una nova pista de futbol de gespa artificial ha estat l’opció més votada pels escolars de Primària de totes les escoles de Martorell en els Pressupostos Participatius dels Infants 2023. El recompte li ha atorgat 339 vots, en un procés participatiu en el que hi han près part, en total, 918 alumnes. L’Ajuntament de Martorell adquireix doncs el compromís de construir la nova pista d’ús lliure.

Darrera la proposta guanyadora es van situar, en vots, “la celebració d’un cap de setmana de jocs aquàtics a la piscina d’estiu (310); la constitució d’un Martorell Paintball (300); una pista de futbol i bàsquet que disposi d’entrada lliure (289) i un parc d’aventura als arbres (288)”, anuncia la regidora de Participació, Belén Leiva.

L’opció guanyadora l’havia formulat un dels grups de 6è de l’Escola Mercè Rodoreda. Leiva n’ha destacat que “és una proposta molt acceptada”, i que va en la mateixa línia “del camp del Cruyff Court, un projecte que ja fa anys que tenim aquí a Martorell amb un ús molt bo, ja que els infants hi organitzen torneigs i hi fan punt de trobada. Ha tingut molt bona acollida”.

Belén Leiva, regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell

La votació es va fer el 19 de maig d’enguany al Pavelló Esportiu Municipal . Els escolars van haver de decidir entre una trentena d’idees que ells mateixos havien presentat prèviament, i que el Consell d’Infants havia seleccionat, com a òrgan representatiu de totes les escoles. Eren de temàtiques molt variades: oci, cultura, esport, via pública i medi ambient, entre d’altres.

Hi van participar alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària. “Va ser una matinal molt maca, en la que els nens i nenes van gaudir d’un esmorzar, d’un espectacle infantil i d’una votació com la dels adults: passant llista i introduint el vot en una butlleta. D’aquesta manera, participen per primer cop en un procés democràtic”, destacava Leiva.

Belén Leiva, regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell

L’Ajuntament de Martorell té present el resultat de la votació i es compromet a dur a terme ben aviat la proposta guanyadora, que s’integra dins del pressupost de 30.000 euros destinat a l’opció guanyadora dels Pressupostos Participatius dels infants.

A més d’aquesta modalitat, també se celebren els Pressupostos Participatius d’adults i els d’adolescents, en un procés que permet la ciutadania decidir, de manera directa, a quins projectes vol que es destini una fracció de 200.000 euros de la partida d’inversions de l’Ajuntament. Les votacions dels adolescents corresponents a aquest any 2023 es faran al proper curs, conjuntament amb les de 2024.

Resultats de les votacions dels Pressupostos Participatius dels Infants 2023

Font: Una nova pista de futbol de gespa artificial guanya als Pressupostos Participatius dels Infants