Cinquanta obres de Muxart surten dels magatzems i s’exposaran al públic

Categories General

Aquest proper dijous, 28 de gener, obrirà les portes l’exposició Muxart, en reserva a l’equipament del Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis. Cinquanta obres de l’artista martorellenc Jaume Muxart sortiran del magatzem per mostrar-se al públic. L’exposició podrà visitar-se fins al 7 de març.

A la mostra s’observaran obres pertanyents a les diverses etapes i sèries temàtiques del pintor que, incansable, va saber transmetre a través dels seus treballs l’evolució personal com a creador contemporani i la seva particular forma de viure l’art. Aquesta ha estat l’alternativa a l’exposició de diversos artistes emergents que hi havia prevista, i que no s’ha dut a terme a causa de la pandèmia i de les limitacions de mobilitat. Alhora, es planteja com un homenatge a Muxart a les portes del segon aniversari de la seva mort , el 8 de març de 2019.

El regidor de Cultura, Museus i Patimoni de l’Ajuntament, Andreu González, destaca que “com passa a molts museus, el Muxart té una sèrie d’obres que no estan exposades i que sortiran dels magatzems. Són litografies, dibuixos i pintures, algunes fruit del treball de populars sèries temàtiques”. En destaquen les obres vinculades a les sèries ‘Flors’, ‘Big Bang’, ‘Arlequins’, ‘Figures de la llum’, ‘Paisatges al·lucinants’ o ‘Montserrat’, que ocuparan la planta baixa del centre d’art.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament

Serà junt amb la nova incorporació al fons del museu, l’obra ‘Sant Crist’, realitzada pel Muxart entre 1957 i 1958 com a esbós d’un mural previst per a la capella de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona que, finalment, mai va arribar a realitzar-se. L’obra, ha estat donada pels seus propietaris recentment i, per primer cop, podrà observar-se al museu.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament

L’obra final no es va acabar fent, però Muxart va regalar l’esbós al Degà Dr. Josep Maria Font i Rius, promotor de la nova facultat. Amb la mort de Font l’any 2018, la seva família va decidir donar aquesta obra al museu martorellenc de forma totalment desinteressada.

Degut a la situació actual, Museus de Martorell no realitzarà cap acte d’inauguració de la mostra coincidint amb la seva obertura el proper dijous. Pel que fa a les visites, es podran fer les tardes de dijous i divendres -de 17.00 a 20.00h- i els matins de dissabtes i diumenges -de 10.30 a 14.00h-. Per a més informació, es pot contactar a través del telèfon 93 774 22 23, o bé al correu museus@martorell.cat.

Font: Cinquanta obres de Muxart surten dels magatzems i s’exposaran al públic