FGC instal·larà espais segurs per a bicicletes a una desena d’estacions, entre elles Martorell Enllaç

Categories General

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres de construcció d’aparcaments segurs i tancats per a bicicletes a 10 estacions de les línies metropolitanes, entre elles Martorell Enllaç. Els treballs consisteixen en la fabricació i instal·lació d’un habitacle tancat per a la col·locació de les bicicletes a l’entorn immediat de les estacions.

Serà un mòdul prefabricat que es podrà muntar in situ, escurçant així el temps d’execució dels treballs. Degut als condicionaments dels diferents emplaçaments s’han previst dos tipus d’habitacles: un de 6×4 metres (amb capacitat per a 54 bicicletes) i un altre de 6×6 metres (amb capacitat per a 34 bicicletes).

A cada indret es col·locarà el que millor s’adapti a l’espai disponible. En qualsevol cas, l’objectiu és situar-los en un espai suficientment ampli per a encabir-hi l’habitacle prefabricat en un lloc de pas, visible i il·luminat per tal de garantir al màxim la seguretat dels usuaris.

La de Martorell Enllaç serà una de les primeres estacions on s’instal·laran els bicitancats, junt amb Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, concretament a Martorell Enllaç, Bellaterra, Can Feu | Gràcia, Valldoreix, Piera, Sant Vicenç els Horts, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. S’anirà incrementant la dotació de places a totes les estacions de la xarxa de Ferrocarrils, de manera que la tendència és que totes siguin places segures i tinguin més proximitat a l’estació.

Inicialment, es preveu la instal·lació d’alguns sistemes d’aparcaments segurs per a l’1,5% de les validacions d’FGC (unes 4.000 places). Això significa multiplicar per quatre l’actual oferta d’aparcament de bicicletes a l’entorn de les estacions d’FGC. L’oferta s’anirà augmentant a mesura que la demanda ho vagi justificant fins a arribar al 3% de les validacions (8.000 places segures).

Actualment, el 45% de les estacions d’FGC compten amb places d’aparcament per a bicicletes amb alguna mesura de seguretat. I el 52% de les estacions compten amb U invertides a la via pública de l’entorn de 200 metres al voltant dels accessos.

Font: FGC instal·larà espais segurs per a bicicletes a una desena d’estacions, entre elles Martorell Enllaç