Cita amb Cary Grant i Rosalind Russell aquest divendres a ‘Lluna nova’

Categories General

L’associació Cinema del Diable prepara una nova sessió clàssica amb Lluna nova , dirigida pel director, guionista i productor Howard Hanks. La pel·lícula data de l’any 1940 i està protagonitzada per l’actor Cary Grant i l’actriu Rosalind Russell. Es projectarà divendres, 19 de novembre, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Les localitats s’han de reservar a entrades.martorell.cat .

El president de Cinema del Diable, Javier Vega, explica l’argument de Lluna nova com “la història de la Hildy Johnson, la millor reportera del diari Morning Post i qui anuncia que deixarà el periodisme per casar-se i formar una família. L’editor del diari i exmarit de Hildy, però, no està disposat a acceptar-ho i se serveix de tota classe d’ardits per a retenir-la a la feina”.

Javier Vega, president Cinema del Diable

Enguany, el cicle de clàssic de l’entitat gira al voltant de la comèdia esbojarrada nordamericana de la dècada dels 30, anomenada també screwball . Va ser un tipus d’humor cinematogràfic predominant als Estats Units durant aquesta dècada i les seves pel·lícules servien d’evasió, ja que en aquells moments es vivia la Gran Depressió dels Estats Units.

El cicle de comèdia screwball va iniciar-se amb el llargmetratge Va succeïr una nit . Després de Lluna nova , Cinema del Diable té previst projectar Ser o no ser el 10 de desembre i Un remolc llarguíssim el 14 de gener.

Font: Cita amb Cary Grant i Rosalind Russell aquest divendres a ‘Lluna nova’