Cita amb el Banc de Sang i Teixits, divendres a l’Espai Jove Punt Nord

Categories General

L’Espai Jove Punt Nord acull aquest divendres un nova donació del Banc de Sang i Teixits, emmarcada dins les demandes de l’entitat, que situa entre les 800 i les 1.000 les unitats diàries que ha de rebre Catalunya per complir les necessitats per a tothom. L’horari per fer les donacions és de 9.30 a 13.30h i de 16.00 a 20.00h, i caldrà fer reserva prèvia a donarsang.gentcat.cat.

El Banc de Sang i Teixits torna a Martorell després de la jornada que va tenir lloc el passat 21 de desembre, on es va respondre a la crida feta per assegurar les reserves de sang abans de les festes nadalenques. Ara, i per tal de mantenir la continuïtat i el subministrament als hospitals, torna a l’Espai Jove per a instal·lar-hi les lliteres de donació.

“És important que aquells que estem bé de salut ens acostem i donem sang, ja que aquesta no és pot fabricar i té data de caducitat. Hem d’arribar al miler de donacions diàries perquè els hospitals i les clíniques puguin tenir sang”, recorda Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

Els requisits per donar sang és tenir entre 18 i 65 anys – si ets donant habitual inclús fins als 70 – i pesar més de 50 quilos. En casa d’haver passat la COVID-19 has d’esperar catorze dies des de l’alta mèdica o si has t’has vacunat fa poc i tens efectes secundaris esperar-te també uns dies. En cas de no tenir-ne, no hi hauria cap problema per a poder donar.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

Entre una donació i la següent cal que passin, com a mínim, dos mesos, i les dones poden donar tres cops a l’any, mentre que els homes poden fer-ho quatre. Al web donarsang.gencat.cat hi podeu trobar rota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils i notícies relacionades amb la donació.

Font: Cita amb el Banc de Sang i Teixits, divendres a l’Espai Jove Punt Nord