Clou el programa de suport tecnològic a comerços i gent gran ‘Martorell Digital Help’

Categories General

‘Martorell Digital Help’ és un programa destinat a millorar l’ocupabilitat de joves en situació d’atur a Martorell, que mostren interès en orientar-se professionalment cap al sector de les noves tecnologies i la digitalització. Aquest programa ha permès formar en competències digitals set joves aturats del nostre municipi i ha facilitat la seva inserció laboral com a Agents TIC dins un pla d’ocupació municipal finançat per la Diputació de Barcelona.

Des del mes de setembre, els Agents TIC han ajudat a millorar les competències digitals de la ciutadania i de la petita i mitjana empresa, per tal que ningú es quedi enrere en aquesta digitalització de “xoc” que ha provocat la pandèmia.

El programa, que arriba a la seva fi aquest divendres 31 de desembre, “ha volgut incidir en l’atur juvenil i alhora aflorar aquest talent jove que és capaç d’implicar-se en la societat i aportar els seus coneixements per millorar el seu benestar donant suport a la seva comunitat”, explica el tècnic de Comunicació del Centre de Promoció Econòmica de Martorell, Víctor Pérez.

Per participar al programa, els Agents TIC havien de tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrits com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, empadronats o vinculats a Martorell. El passat mes de juliol, van fer una formació de 50 hores en competències digitals al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. El programa formatiu constava de diferents mòduls en els quals es van treballar les habilitats socials i comunicatives, i la capacitació TIC dels alumnes amb un posterior seguiment pedagògic i de tutorització.

Dorian Colomé, un dels Agents TIC participants, comenta que el perfil de persones que han sol·licitat aquest ajut digital han estat, principalment, “majors de 50 anys, que estan menys avesats a les noves tecnologies”. “A vegades, ha estat complicat perquè hi ha coses que nosaltres tenim molt interioritzades però ells no han fet servir mai. A més, nosaltres també hem hagut d’aprendre aplicacions i programes nous aquest temps”.

“M’ho he passat molt bé i he descobert que m’agraden les professions on pugui ajudar als altres. Al principi em va ser difícil adaptar-me, però al final ha anat rodat i he conegut molta gent. M’agradaria que hi hagués una segona edició del programa”, assegura Colomé.

Ajuntament de Martorell · Entrevista Víctor Pérez i Dorian Colomé

Font: Clou el programa de suport tecnològic a comerços i gent gran ‘Martorell Digital Help’