La quarantena de positius sense símptomes es redueix a set dies

Categories General

Les persones positives de COVID-19 que no tinguin símptomes faran quarantenes més curtes, de set dies en comptes de 10. Ho ha aprovat per unanimitat la Comissió de Salut Pública, on estan representats tant el govern espanyol com les autonomies, i ho ha ratificat després el Consell Interterritorial. El canvi s’aplica a partir d’aquest dijous, és a dir, per als casos que es diagnostiquin des d’aquest 30 de desembre. No té, per tant, efectes retroactius.

La decisió és per a les persones que no tinguin símptomes i també per als contactes estrets no vacunats, que són els que ara estan obligats a fer l’aïllament. No caldrà fer-se un test per donar per acabada la quarantena. En cas de tenir símptomes, caldrà fer els 10 dies establerts.

Sanitat diu que la retallada respon a la reducció del període d’incubació del virus, és a dir, a l’escurçament del temps que passa des del contacte fins que es desenvolupen símptomes de la infecció.

L’anunci significa un canvi d’estratègia a l’hora d’abordar aquesta sisena onada, coincidint amb l’elevada taxa de vacunació, també de dosis de reforç als més grans, i de l’expansió de la variant òmicron. I el creixement de la circulació del virus avançar amb un augment del 10% diari.

Dades coronavirus a Martorell

Avui hi ha set persones de fora de Martorell i una del poble positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 10 persones, set de fora i tres de Martorell, ingressades amb positiu de coronavirus. I tenim 415 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell avui està a 1,78 i el risc de contagi avui és molt alt. La R, la taxa de reproducció del virus, segueix molt alta, per sobre de 1 i això significa que els contagis encara continuaran creixent els propers dies. Avui hem de lamentar una defunció pel virus a l’Hospital Sagrat Cor d’una persona de fora de Martorell.

Font: La quarantena de positius sense símptomes es redueix a set dies