Clou el Taller de curts, enguany sobre els efectes emocionals de la pandèmia

Categories General

L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural ha estat aquest matí l’escenari de la cloenda del Taller de curtmetratges impulsat per la Regidoria de Joventut. Enguany el tema a treballar als curtmetratges ha estat ‘Com m’he sentit durant la pandèmia, com em sento i què vull en el futur…’. Hi ha participat una vuitantena d’alumnes de diferents centres educatius martorellencs. A l’acte, hi ha assistit la regidora de Joventut, Raquel Sans, i la regidora d’Igualtat, Belén Leiva. En acabar les projeccions, s’ha fet una reflexió final amb les psicòlogues d’Origo, Adriana Garcia i Jèssica Creus.

L’objectiu del Taller de curtmetratges és facilitar el treball preventiu i educatiu amb grups de joves al voltant de temes d’interès per a la Regidoria de Joventut, moltes de les quals coincideixen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible d’Europa, així com la prevenció de conductes de risc en un sentit ampli. Tot i que la proposta sempre s’adapta als interessos i necessitats de cada grup classe.

La realització íntegra d’un curtmetratge per part dels estudiants els permet acostar-se i experimentar el llenguatge audiovisual d’una manera pràctica i treballar el tema triat perquè els joves estudiants puguin expressar amb el seu llenguatge aquesta temàtica.

Durant un temps les aules es converteixen en plató de rodatge, sala de maquillatge i en cabina de muntatge. Els alumnes són els protagonistes de crear el guió, de la filmació i del muntatge final dels curts. Els tallers es fan amb l’estreta col·laboració de centres i professorat, així com entitats i experts que donen suport actiu al projecte.

Els alumnes del Programa de Formació i Inserció PFI-PTT de Vendes han presentat el curtmetratge Covidmania , el PFI-PTT de Mecànica Queda’t a casa , l’Aula Oberta de 3r d’ESO de l’Institut Joan Oró Maltractament , 2n de Batxillerat de l’Institut Pompeu Fabra Aniversari feliç i L’Hospital , la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) El Somni i el Centre de Formació d’Adults (CFA) LLiures .

La regidora Raquel Sans ha felicitat els alumnes pel seu esforç i bona tasca. “És un plaer tenir-vos aquí presentant els vostres curtmetratges, ja que durant aquests de pandèmia no hem pogut fer aquesta activitat. Aquest taller és tot un èxit i des de la Regidoria de Joventut seguirem tirant endavant el projecte”, ha assegurat.

Raquel Sans, regidora de Joventut

Fran Marisei, tallerista de CEINA, centre de formació professional, sociocultural i de lleure encarregat de l’activitat, ha destacat que “des d’un punt de vista humà m’agradaria que us quedéssiu amb que al món audiovisual s’ha de treballar molt i tenir paciència, perquè les coses es construeixen peça a peça. També és important l’acceptació, és a dir, quan tenim alguna cosa al cap però després veiem que no funciona, hem d’assumir la responsabilitat d’eliminar-la, de cancel·lar-la. En canvi, a vegades passa que alguna cosa que no ens esperem funciona perfectament”.

Fran Marisei, tallerista CEINA

El format especial del projecte presenta dues aportacions clares. D’una banda, l’adquisició dels aprenentatges tècnics, introducció al llenguatge i descoberta del mon audiovisual, i de l’altra, s’aprofita l’atracció que aquesta genera en l’alumnat, per afegir motivació en la investigació de la temàtica escollida.

El llenguatge audiovisual és idoni per treballar projectes de sensibilització perquè agrada als joves, és estimulant i nou, fomenta el treball en grup, la participació i l’experimentació d’emocions perquè t’obliga a posar-te “en la pell de l’altre”. Els alumnes han d’investigar, parlar amb experts, buscar informació, treballar-la i elaborar-la en imatges per explicar la temàtica, a la seva manera.

Font: Clou el Taller de curts, enguany sobre els efectes emocionals de la pandèmia