Visita institucional del president de la Generalitat Pere Aragonès a Martorell

Categories General

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha fet aquest vespre una visita institucional a Martorell. Aragonès ha estat rebut a la Sala de Plens per l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors del consistori, i ha signat al Llibre d’Honor. Tot seguit, ha participat en l’Iftar, la festa de la fí del ramadà per a la comunitat musulmana, celebrat a Ca n’Oliveres davant una vuitantena d’assistents.

“És un honor visitar Martorell i constatar la seva vitalitat econòmica, posició estratègica i cohesió social”, ha plasmat el Molt Honorable en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament. També hi ha fet constar que “Martorell, una de les capitals de la Catalunya industrial, serà protagonista dels canvis que impulsarem plegats per fer un país més pròsper, just, verd, feminista i plenament lliure”.

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya

L’alcalde Xavier Fonollosa li ha lliurat una litografia del pont del Diable i les reproduccions dels gegants de la Velleta i el Diable i li ha explicat la llegenda que els ha donat forma. Després de la fotografia de família a la porta del consistori, ha convidat el president a fer el desplaçament a peu fins Ca n’Oliveres, acompanyat dels regidors.

Visita a la comunitat musulmana en motiu de la celebració de l’Iftar

Al recinte firal, i després de la salutació a tots els integrants de la comunitat congregats, Aragonès ha intervingut per destacar que “vosaltres sou Catalunya, també” i ha afegit que “des de les institucions treballem per un país on tothom es pugui sentir protagonista amb més drets, més oportunitats i més prosperitat, caminant plegats”.

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya

Al seu torn, Xavier Fonollosa ha dit de la comunitat musulmana que “sou una gent que us integreu molt bé en la vida social de Martorell i del país, un país que hem fet entre tots” i ha destacat sentir-se “estem encantats de venir, perquè sabem que l’Iftar és un moment molt important per a vosaltres”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El president de la Comunitat Islàmica de Martorell, Aziz Ouadrassi, ha fet els agraïments a les autoritats per la seva assistència com a mostra de creació “d’un espai de pau, de fraternitat i de germanor, en la construcció d’una societat diversa, respectuosa i on tots ens sentim ciutadans catalans”. De la seva banda, Charif Cherkaoui -cònsul del Marroc a Barcelona- ha destacat el caràcter “dinàmic i molt present” de la comunitat marroquina a Barcelona i a tot Catalunya.

Tot plegat en una festa, l’Iftar, que posa fí “a un mes de dejuni, d’oració i de reflexió en comunitat, que esdevé un viatge bidimensional: un cap a dins, individual, per a reflexionar. L’altre, un viatge col·lectiu, per definir el nostre rol, deures i accions a portar a terme”, ha destacat Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques a Catalunya (UCIDCAT).

Mohamed El Ghaidouni, president de l’UCIDCAT

L’acte l’ha presentat la secretària de la Comunitat Islàmica a Martorell, Aisha el Harrak, qui ha explicat que el ramadà “és un temps que convida a la reflexió i a créixer com a persones, i ens exhorta a la caritat, empatia i generositat envers els menys afortunats”, i que l’Iftar és “una oportunitat de compartir aliment i experiències amb família, amics i comunitat”.

Aicha El Harrak, secretària de la Comunitat Islàmica a Martorell

Els cants de crida a l’oració del màgrib , interpretats per l’imam de Mataró Hamza El Asri, han trencat el dejuni i han obert el sopar i la festa.

Font: Visita institucional del president de la Generalitat Pere Aragonès a Martorell