El projecte ‘Martorell Urban Lab’ representat a la Fira Rebuild Expo a Madrid

Categories General

L’Ajuntament de Martorell es posiciona com a municipi precursor de la sostenibilitat urbanística i dinamitzador del sector de la construcció. El projecte ‘Martorell Urban Lab: Construint Futur Sostenible TTT – Treball, Talent i Tecnologia’ va ser presentat aquest dijous a la Fira Rebuild , congrés nacional d’arquitectura avançada i construcció 4.0, que s’ha celebrat a Madrid del 26 al 28 d’abril. Una transformació que es consolidarà en els propers anys a través de la industrialització, la digitalització, el disseny i les diferents solucions en matèria de sostenibilitat.

Una representació de l’Ajuntament de Martorell, formada per Rodrigo Alaminos, coordinador general del Departament de Territori i Sostenibilitat, Alejandro Quintin, arquitecte de l’Ajuntament de Martorell i de l’Àrea de Promoció Econòmica, i Laia Pascual, tècnica coordinadora del programa, van presentar a la Fira Rebuild ‘Martorell Urban Lab’, que vol promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia.

La delegació martorellenca va participar a la xerrada ‘Nuevos desarrollos urbanos como hubs de crecimiento económico y social’, com s’estan desenvolupant diferents projectes al municipi que s’agrupen per a la millora de l’economia al territori: Constitució del 1r Clúster de la construcció a Catalunya; desenvolupament del programa ‘Martorell Urban Lab’ per a l’acompanyament en la transició digital de les empreses de la construcció en el territori i per a la millora competencial de les persones demandants d’ocupació; el Pla de Transició energètica; l’actual desenvolupament de l’Agenda Urbana, i la participació en el Pla Pilot de la Diputació de Barcelona amb fons Next Generation.

La Fira Rebuild ofereix una visió 360 graus de totes les etapes de l’edificació. Amb una agenda per a l’etapa de disseny de projectes amb l’arquitectura avançada; una altra agenda per a la fase d’execució amb la Construcció 4.0; i finalment una altra amb l’etapa d’experiència d’usuari amb l’interiorisme i el disseny.

BIM, realitat virtual, IoT, eficiència energètica, arquitectura avançada, disseny, construcció 4.0, domòtica, smart lighting , 3D printing , proptech , buildtech , interiorisme, nous materials, construcció en fusta, passivhaus , estratègia, i construcció sostenible són algunes de les temàtiques tractades al congrés.

Font: El projecte ‘Martorell Urban Lab’ representat a la Fira Rebuild Expo a Madrid