La cantant Ana Mena triomfa davant unes 7.500 persones a Josep Vilar

Categories General

Aquest dissabte de Fira de Primavera ha tancat amb una actuació d’alçada, la de la cantant internacional Ana Mena, al carrer Josep Vilar. El concert ha aplegat uns 7.500 assistents en una modalitat d’entrada gratuïta amb aforament limitat. Els ritmes pop, urbans i llatins de la malaguenya han convençut a un públic que no ha parat de ballar i corejar els seus temes més populars.

La jornada festiva s’ha iniciat aquest matí a la plaça de La Vila amb malabars, acrobàcies i pallassos per als més menuts, a càrrec de l’associació de comerciants Fem Vila. En paral·lel, l’Enrajolada-Casa Museu Santacana ha acollit tres sessions de visites teatralitzades per donar a conèixer la seva història. Demà, serà el torn de les visites al Museu Municipal Vicenç Ros.

Mentre les activitats de matí s’han celebrat segons la planificació prevista, les de la tarda han hagut de moure’s en funció de la pluja, que ha tornat a fer acte de presència. El Daltabaix, que enguany té lloc al pati de l’Escola Lola Anglada, no ha pogut seguir com estava marcat, i el concurs d’exhibició d’skates i scooters a l’Skate Plaça, tampoc no s’ha pogut completar.

La Colla de Diables i Drac de Martorell ha esperat fins a darrera hora per fer la Nit de les bèsties, que s’ha iniciat amb la plantada de figures i la presentació de la nova Carpafera petita. La nova figura s’adequa als diables més petits, una colla de vuit integrants, per connectar-hi millor i perpetuar la tradició del foc a Martorell.

La vicepresidenta de Diables de Martorell, Lídia Fernández, ha explicat que la idea s’ha covat en els darrers tres anys, des de l’últim correfoc, i ha exposat que la idea de la nova bèstia “és perquè volíem tenir una rèplica de la carpafera actual, més movible, i que tingués més accés a les escoles del municipi”.

Lídia Fernández, vicepresidenta Diables Martorell

La colla infantil dels diables martorellencs està prenent cada cop més força i amb vuit integrants, Fernández admet que “volem tornar a obrir una convocatòria perquè entrin més infants i comencin a cremar en properes actuacions”.

Lídia Fernández, vicepresidenta Diables Martorell

En l’actuació d’avui han internvingut també dues colles convidades: per una banda, els Diables del Prat amb el Pollo, i de l’altra Les Bruixes del Nord de Sabadell, que han sortit amb el Gripau. La Martukada ha estat l’encarregada de marcar el ritme amb la seva percussió.

Font: La cantant Ana Mena triomfa davant unes 7.500 persones a Josep Vilar