Clou un Roser que recobra la força i les ganes de passar-s’ho bé

Categories General

El Roser 2021 ha tocat a la seva fi amb una jornada d’activitats culturals i d’associacionisme han bategat amb força. L’epíleg a deu dies ha arribat amb les visites al Museu Vicenç Ros, la festa de les puntaires, l’exposició ‘Vila’m a veure’, el trenet de cinc polzades, el concert del Pot Petit i els Monoloaddictes amb JJ Vaquero.

Al matí s’han celebrat tres visites teatralitzades al Museu Municipal Vicenç Ros. Sumades a les nou sessions anteriors -entre ahir dissabte i el cap de setmana passat- han sumat unes 110 persones, que han descobert l’Enrajolada i el Vicenç Ros i les joies que contenen. Ho han fet gaudint d’escenificacions teatrals al·lusives a la seva història i continguts.

A la plaça de la Vila, les Puntaires han fet una petita mostra del seu art amb els boixets. “Aquest cop hem fet una petita mostra d’una vintena de puntaires, que s’anaven rellevant”, explica la presidenta de l’entitat, Antònia Gelabert. Enguany no han vingut les prop de 325 puntaires fidels a la cita, però n’hi ha hagut força: “Les que no han pogut fer puntes han visitat l’exposició de treballs que des de l’1 d’octubre s’ha vist a El Círcol”.

Antònia Gelabert, presidenta de les Puntarires de Martorell

A Ca l’Oller, l’artista David Pérez (Sibux) ha exposat les fotografies del seu projecte ‘Vila’m a veure’. De febrer a juliol d’enguany, Pérez ha instal·lat “càmeres estenopeiques de construcció casolana que, amb l’acció del sol i d’una llarga exposició de dues o tres setmanes, han fotografiat racons de La Vila”, deia l’autor. L’objectiu ha estat “apropar la fotografia experimental a la gent”, i el resultat final ha estat “molt positiu, pel bon feedback que hi ha hagut”. Això l’ha portat a instal·lant-ne de noves.

David Pérez (Sibux), creador del projecte ‘Vila’m a veure’

No massa lluny, el teatre d’El Progrés s’ha omplert amb prop de 400 persones per gaudir amb ‘El Pot Petit’: nou músics dalt de l’escenari que han combinat les titelles, el teatre i la música per fer xalar grans i petits.

El públic familiar també s’ha aplegat sota el pont d’Anoia, on l’associació Amics del Ferrocarril de Martorell (AFM) ha instal·lat “un trenet de cinc polzades amb dues locomotores elèctriques i un circuit d’uns 30 metres”, destacava el president, Xavier Montia, qui avançava que la propera cita “serà al desembre, coincidint amb La Marató de TV3”.

Montia afegeix que l’AFM “és en un molt bon moment. Gràcies a l’Ajuntament tindrem l’any vinent d’un nou espai a l’antic edifici dels maquinistes de RENFE per al nostre arxiu històric, biblioteca, punt d’exhibició de maquetes i un petit museu del ferrocarril, amb tot el material que tenim”.

Xavier Montia, president dels Amics del Ferrocarril de Martorell

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat del regidor de Cultura, Andreu González, i altres regidors de l’equip de govern municipal s’han apropat a aquests espais i a la mostra de comerç de La Vila.

A la tarda, el monologuista JJ Vaquero ha actuat al Teatre El Progrés davant 200 persones. Ha parlat de la seva vida quotidiana en clau d’humor. Família, amics i feina, amb un toc humorístic, han estat alguns dels temes que el públic martorellenc ha sentit del còmic.

González: “El Vimart ha estat espectacular i la resta d’actes, molt participatius”

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, ha passat balanç al Roser. Ha destacat que “el primer èxit és el d’haver pogut tornar a fer una festa patrimonial com aquesta”. Referit a l’acte estrella del Roser, ha dit que “hem tingut un Vimart espectacular, amb més d’un miler de participants i un ambient molt festiu, de diversió i de ganes de retrobament”, i també que “la resta d’actes, més de 30, han comptat amb molta participació i moltes ganes de passar-s’ho bé”.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

Per tot plegat, posa “una nota molt alta” a aquest Roser, i ha aprofitat per felicitar “tot l’apartat tècnic de l’Ajuntament, que ho ha donat tot per a que la festa fos una realitat”.

Font: Clou un Roser que recobra la força i les ganes de passar-s’ho bé