L’Escola José Echegaray revalida la primera plaça del XIII cros escolar

Categories General

El Martorell Atlètic Club ha celebrat aquest matí la XIIIa edició del cros escolar i l’ha recuperat dos anys després de la darrera edició. Amb 332 inscrits repartits en vuit categories, els corredors de l’Escola José Echegaray han estat els qui han sumat més punts (52) i s’han alçat amb el primer lloc de la taula. Amb 42, l’Escola Vicente Aleixandre ha aconseguit la segona plaça, mentre que l’Escola La Mercè ha estat tercera, amb 22. En la franja d’Open, Lluís Casanova i Miriam Guilabert han estat els més ràpids.

Durant tot el matí, s’han celebrat les curses adaptades a les edats dels participants. En la de Nins, amb els corredors més joves, el recorregut era de 283 metres, i de 385 per als prebenjamins. Jon Ramírez i Insaf ElMahyaoui i Arfan Sane i Gabriela Suma han estat els campions d’aquestes edats, respectivament.

En benjamins, la prova pujava a 827 metres i la corredora més ràpida estat Eva Bou, mentre que en aleví femení la cursa comptava amb els mateixes metres, una prova que ha guanyat Bruna Lozano. En aleví masculí, el recorregut era de 1500 metres i Musa Yahya s’ha fet amb la medalla d’or.

Abans el salt a sènior, les últimes proves han estat la infantil i cadet (de 1500 metres en clau femenina i de 1770 en masculí). Per ordre, s’han imposat Mariona Perelló, en cadet femení, Martí Vidal en infantil masculí i Adrià Ortega en cadet masculí.

Les curses sènior, les més llargues

Els traçats de les proves Open i Social han trepitjat totes les instal·lacions del CE Torrent de Llops, sumant 2980 en la categoria Open i 1770 en la categoria Social. En la primera, Lluís Casanova i Miriam Guilabert han aturat el cronòmetre en menys temps, mentre que en la segona, Iván Garcia i Helena Martín n’han estat els guanyadors.

Les entregues de premis s’han repartit en quatre franges i s’han mantingut les distàncies i els aforamtns permesos a la instal·lació. L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i els regidors Lluís Amat, Raquel Sans, Gerard Mimó i Albert Fernández han lliurat els guardons, que han reconegut els sis corredors més ràpids de cada categoria. A més, el consistori ha entregat un premi especial a la corredora Rocío Echepares, en reconeixement del seu esforç per córrer tot i patir una discapacitat mental.

El coordinador del Martorell atlètic Club, Nacho Pinedo ha parlat del bon funcionament de la jornada: “la gent s’ha comportat i estem molt contents perquè no ha hagut problemes”.

Nacho Pinedo, coordinador Martorell Atlètic Club

El cros que s’ha celebrat aquest matí forma part d’un Campionat Escolar que enguany s’allargarà en les properes setmanes. Fins aquest curs, se celebraven tres jornades consecutives amb proves de tots els tipus, però el club ha decidit escapçar-les i poder tenir més temps entre totes elles. Pinedo ha expressat que “ens volem rodar, hi haurà més proves escolars, però hem d’encabir-ho tot, estem treballant sobre com fer almenys una jornada”.

Nacho Pinedo, coordinador Martorell Atlètic Club

L’Escola José Echegaray ha guanyat les darreres quatre edicions del Campionat Escolar i enguany suma un nou cros escolar. En l’última edició, van participar 400 escolars en les tres jornades, i enguany s’hi han apropat amb més de 330.

Font: L’Escola José Echegaray revalida la primera plaça del XIII cros escolar