Clouen els tallers ‘En forma’, ‘Bon tracte’ i ‘Mou la ment’ per a gent gran

Categories General

L’arribada de l’estiu posa un punt i seguit a les activitats programades per la Unitat Gent Gran Activa-Bon Veïnatge de la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell. Tres tallers, orientats a la millora de les capacitats físiques i psíquiques, s’han acomiadat del curs aquesta setmana, amb la previsió de tornar al setembre.

En concret, es tracta dels tallers ‘En forma 1 i 2’, ‘Bon Tracte’ i ‘Mou la ment’, que aquesta setmana han abaixat la persiana fins al setembre. “Hi han passat més de 200 persones, que regularment han pogut gaudir d’aquestes activitats que afavoreixen aspectes físics, cognitius però també de cohesió i socialització”, ha destacat la regidora de Benestar Social i Mitjans de Comunicació, Cristina Dalmau, qui valora que “estem molt satisfets de com s’han desenvolupat i de la participació que han tingut”.

Dalmau detalla que ‘En forma 1 i 2’ s’emmarca dins el Conveni existent entre el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i la Fundació “La Caixa” i és una activitat gratuïta que es desenvolupa per trimestres entre setembre i juliol de cada any per l’Àrea de Gent Gran del PMSAPM als Esplais de La Vila i Buenos Aires”. Una proposta que promou “una millora de la condició física general treballant el manteniment i increment de la força i de la potència muscular, l’equilibri i la coordinació”.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social

El taller ‘Bon Tracte’ també l’impulsa la Fundació La Caixa. Té com a objectiu reflexionar de manera compartida sobre els drets de les persones i, en especial, els de la gent gran. “Es treballen habilitats com l’empatia, l’escolta activa i l’assertivitat, que faciliten el poder preservar el dret a ser ben tractats i millorar el nostre benestar. Al taller també inclou la projecció d’una pel·lícula seguida d’un cinefòrum sobre la matèria tractada”, comenta la regidora.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social

També ha dit adéu fins a la tardor el conjunt de tallers ‘Mou la ment’, orientat a treballar els aspectes cognitius mitjançant diferents exercicis -escrits, numèrics, jocs de lògica, de memòria, etc- amb l’interès de prevenir els dèficits de memòria treballant-los de forma regular. Enguany s’hi han matriculat una cinquantena de persones.

Al setembre tornaran tots els cursos i tallers

Aquest juliol és previst que vagin finalitzant la resta d’activitats dirigides a la gent gran de Martorell: ioga, ball, música popular i havaneres, dibuix i pintura i teatre. En tots els casos, com diu Dalmau, “es tornaran a reprendre al setembre, així com també d’altres que encara continuen, com ara els cursos d’informàtica que facilita la Fundació «La Caixa», els d’smartphones intergeneracionals i una nova edició dels ‘Jubilats a Martorell’, taller d’informació en matèria de salut i consum dirigida a la població que s’ha incorporat a l’Àrea de Gent Gran en el darrer any”.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social

L’Àrea de Gent Gran està en contacte amb un 23,56% de la població de 65 i més anys, majoritàriament dones i en tots els casos amb una mitjana de 78 anys, amb edats que van dels 55 a 96 anys.

Font: Clouen els tallers ‘En forma’, ‘Bon tracte’ i ‘Mou la ment’ per a gent gran