Color groc al pont d’Anoia pel Dia Mundial de l’Endometriosi

Categories General

El 14 de març se celebra el Dia Mundial de l’Endometriosi i per donar visibilitat a aquesta malaltia s’il·lumina el pont d’Anoia de color groc. D’aquesta manera l’Ajuntament se suma a la crida que fan les entitats i dones afectades per aquesta malaltia per recordar la importància de les revisions periòdiques ginecològiques i de l’obtenció de diagnòstics concrets, també en aquells casos que es pateix de dolor menstrual.

L’Endometriosi és una malaltia inflamatòria crònica. La capa interna que recobreix l’úter, l’endometri, creix fora de la seva cavitat original, provocant l’afectació en la qualitat de vida de les dones. Pot provocar dolors constants a les menstruacions, durant o després de les relacions sexuals, així com dolors abdominals o pèlvics i trastorns digestius o intestinals.

Entre el 10% i el 15% de la població femenina en edat fèrtil (dels 12 als 50 anys) pateix aquesta malaltia. El diagnòstic és especialment difícil perquè els símptomes se solen confondre amb els de la menstruació. Per aquest motiu, es recomana a les dones que pateixin dolor pèlvic intens i de llarga durada, que ho consultin amb un professional per esbrinar quina és la causa.

L’associació d’Afectades d’Endometriosi de Catalunya, EndoCat , dona suport, ajuda i assessora les dones afectades i els seus familiars i difon la malaltia per tots els mitjans al seu abast.

Font: Color groc al pont d’Anoia pel Dia Mundial de l’Endometriosi