Fixats els serveis mínims per a la vaga a les escoles i instituts d’aquesta setmana

Categories General

El Departament d’Empresa i Treball ha dictat els serveis mínims per a la vaga escolar convocada pels dies 15, 16, 17, 29 i 30 d’aquest mes de març per tots els sindicats educatius contra l’avançament del calendari escolar previst per al curs que ve i altres qüestions de la gestió del govern. Per a l’ensenyament infantil, primària i secundària, caldrà un docent per cada 3 aules. Això afecta, per tant, els alumnes entre 3 i 16 anys. Per a l’educació especial i les llars d’infants, el 50% de les plantilles.

També haurà de treballar la meitat del personal del menjador, servei d’acollida, extraescolars i atenció a l’alumnat amb necessitats especials.

L’ordre emesa per la conselleria també diu que hi ha d’haver una persona de l’equip directiu per cada centre, que pot ser el director, el coordinador pedagògic, el cap d’estudis o el secretari. En el cas de les escoles bressol, ha de treballar un membre del claustre.

L’escola concertada s’ha afegit a les protestes de l’escola pública i també farà dues jornades de vaga, els dies 15 i 16 de març, convocada pels sindicats USOC, UGT i CCOO.

La vaga a l’ensenyament públic té el suport de tots els sindicats (USTEC-STEs, UGT, CC.OO, Aspepc-sps, Intersindical, CGT i USOC) i és la resposta dels mestres a l’anunci unilateral de la conselleria que modificava el calendari escolar i que suposarà començar les classes una setmana abans al setembre.

L’avançament del curs escolar és el motiu principal de la tancada, però els convocants expliquen que hi ha també malestar per altres mesures, com ara el fet que els professors hagin d’acreditar el nivell C2 de català, o els canvis als currículums de primària i secundària per al curs vinent que preveuen, entre altres, l’eliminació de la Filosofia. Els sindicats es queixen que Educació els ha mantingut al marge de totes aquestes mesures.

Font: Fixats els serveis mínims per a la vaga a les escoles i instituts d’aquesta setmana